Görme engellilere “Gören Göz“ dağıtımı devam ediyor

Görme engellilerin yaşamlarına ışık olacak Gören Göz cihazının dağıtımı devam ediyor.

Görme engellilere “Gören Göz“ dağıtımı devam ediyor
18 Ağustos 2014 Pazartesi 10:33

 

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Haberleşme Müdürlüğü ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürlüğünün yürüttüğü Gören Göz projesi, görme engelli vatandaşların yaşamlarını aydınlatmaya devam ediyor.

 

Proje kapsamında, Adıyaman, Antalya, Artvin, Aydın, Bingöl, Bursa, Çorum, Denizli, Diyarbakır, Edirne, Gaziantep, Gümüşhane, Iğdır, Kahramanmaraş, Karaman, Konya, Mardin, Şanlıurfa ve ,Yozgat olmak üzere 19 şehirde 5 bin adet Gören Göz cihazı dağıtılıyor. Şanlıurfa’da yapılan üçüncü etap dağıtımla birlikte toplam 259 görme engelli vatandaş, Gören Göz cihazına sahip oldu.
Şanlıurfa Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdür Yardımcısı Hasan Bilici, “6 Hazirandan beri 259 Gören Göz cihazı dağıtıldı ve bu rakam kentimizde 340’a çıkacak.” dedi.

 

Gören Göz cihazı nedir, ne işe yarar?
Gören Göz cihazı, engelli vatandaşlara sesli komutlar vererek yürümelerini, otobüsle ya da metroyla istediklere yere gitmelerini sağlıyor. Cihazda bulunan navigasyon özelliğiyle istenilen adrese kolayca ulaşılabiliyor. Cihazda bulunan özellikler sayesinde, bluetooh ile görme engelli vatandaşlar birbirleriyle iletişim kurabiliyor. Cihazda radyo dinlenebiliyor, saat ve tarih sesli olarak öğrenilebiliyor. Ayrıca cihaz şarjı bitmeden önce sesli olarak uyarı da veriyor.


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.