Görme Engelli Kadınlar Mehmetçik İçin Atkı ve Bere Örüyor

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Afrin'e yönelik başlattığı Zeytin Dalı Harekatı'na tüm yurttan destek sürüyor.

Görme Engelli Kadınlar Mehmetçik İçin Atkı ve Bere Örüyor
10 Şubat 2018 Cumartesi 11:00

Amasya’da görme engelli kadınlar Zeytin Dalı Harekatı’na katılan Mehmetçiklere destek olmak amacıyla atkı ve bere örüyor.

Altı Nokta Körler Derneği Amasya Şubesi ile Amasya Halk Eğitim Merkezi işbirliğiyle Amasya Belediyesi Engelsiz Yaşam Merkezinde açılan kursta yoklama ve sayma yöntemini öğrenip şişlerle yelek, kazak, patik, bere ve atkı yapan görme engelli kadınlar bu sefer de Afrin’de terör örgütlerine karşı mücadele eden askerler için kolları sıvadılar.

“Asker Kardeşi Olduğum İçin Çok Mutluyum"
Harekatın başlamasından bu yana Afrin’de olan ağabeyi Tankçı Uzman Çavuş Ömer Gökçurak ile silah arkadaşları için görmeden örgü yapan Merve Gökçurak, “Asker kardeşi olduğum için çok mutluyum. Ağabeyimle gurur duyuyorum. Onlara dua ediyoruz” dedi.

"Bu Emeğimiz Onlar İçin Az Bile"
Kursiyerlerden Arife Karataş, kendisi gibi görme engelli olan kardeşi Fadime Duman ile birlikte ördüklerini, bir an evvel tamamlamak için kursun ardından evlerine gittiklerinde de geç saatlere kadar çalıştıklarını söyledi. Afrin’den gelen haberleri sürekli takip ettiklerini belirten Duman da, “Askerlerimiz orada zor şartlar altında bizler için çatışıyorlar, görev yapıyorlar. Bu emeğimiz onlar için az bile” diye konuştu.

Üyelerinin davranışlarının kendisini de duygulandırdığını anlatan Altı Nokta Körler Derneği Amasya Şubesi Başkanı Musa Demiryarar ise, “Zor şartlarda, kış koşullarında yurdumuzun korunması için mücadele eden ülkemizin medarı iftiharı Mehmetçiklerimize arkadaşlarımızın örmüş olduğu atkı ve bereleri ulaştıracağız” şeklinde konuştu.

Kaynak: TRThaber.com
 


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.