Google’dan Yeni Dev Yatırım: Akıllı ve Solar “Kontak Lensler”

Geleceğin kontak lensleri ile daha fazlasına hazır olun.

Google’dan Yeni Dev Yatırım: Akıllı ve Solar “Kontak Lensler”
07 Ocak 2016 Perşembe 09:39

 Yakın bir tarihte Google, bilgisayarlarla iletişim kurabilen, kullanan kişinin biyolojik verilerini toplayabilen ve güneş enerjisiyle çalışan kontak lensinin patentini aldı. Teknoloji devi akıllı kontak lens projesini ilk olarak 2014 yılında açıkladı ve test lenslerinin kablosuz çipler ve glikoz sensörleri sayesinde gözyaşındaki glikoz seviyesini ölçebildikleri ortaya çıktı. Fakat yeni patent akıllı kontak lens için potansiyel yeni kullanım senaryoları ortaya çıkardı. Örneğin, patente göre kontak lens sahip olduğu sensörlerle iç vücut sıcaklığı ve kan alkol içeriği dâhil kullanıcının bir dizi biyolojik verisini saptayabilir.

Sensörler ayrıca kullanan kişinin çevresel ortamı hakkında veri toplayabilirler. Patente göre cihaz polen, toz ve evcil hayvanlar deri döküntüsü gibi alerjenleri muhtemelen algılayabilir.

Kontak lensteki ışık detektör sensörleri ve solar piller güneş ışığını toplayarak cihaza düzenli güç sağlarlar. Işık detektörleri ayrıca veri almak, cep telefonu ve bilgisayar ile iletişim kurmak için kullanılabilirler.

Google ayrıca kontak lensin kişinin barkodların içindeki bilgiyi okumasına ya da kullananın kimliğinin doğrulanmasına olanak sağladığını ve “Kullanıcının retinal analizi gerçekleştirilebilir ve kimlik doğrulama isteğine yanıt olarak optik sinyal iletilir” olduğunu patentte belirtti.

Tabii ki, birçok patentte olduğu gibi, böyle bir kontak lensin yakın gelecekte gerçekleşmesi mümkün olmayabilir. Ancak Google benzer bir teknoloji üzerinde çalıştıklarını açıkça söyledi.

Gelecekte bizi neler bekliyor kim bilir.

Kaynak: alternatifenerji.com


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.