Google akıllı kontakt lens için Novartis ile işbirliğine gidiyor

Teknoloji devi Novartis ile işbirliği anlaşmasına vardı...

Google akıllı kontakt lens için Novartis ile işbirliğine gidiyor
15 Temmuz 2014 Salı 11:52

Google geçtiğimiz ocak ayında Google X projeleri kapsamında geliştirdiği akıllı kontakt lensini duyurmuştu. Teknoloji devi şimdi de bu kontakt lensin gelişimi için İsviçreli ilaç şirketi Novartis ile işbirliği anlaşmasına vardı. Yayılmayan sensörler barındıran bu lensler, gözyaşı sıvısını analiz ederek kullanıcının kanındaki glikoz seviyesini sürekli olarak ölçebiliyor. Elde edilen verileri kablosuz olarak bir mobil cihaza aktaran bu akıllı kontakt lens, şeker hastalarının hastalıklarını daha kolay yönetmesine yardımcı oluyor.

 

Söz konusu teknolojiyi göz bakım markası Alcon aracılığıyla lisanslayan Novartis, akıllı kontakt lenslerin ticari bir ürüne dönüşmesine katkıda bulunacak. Google'ın kurucularından Sergey Brin yaptığı açıklamada Novartis ile işbirliğine gitmekten dolayı çok mutlu olduklarını belirtirken, elektroniğin minyatürleşmesinin milyonlarca insanın yaşam kalitesini artıracağını dile getirdi.

 

Novartis'e göre akıllı kontakt lens teknolojisi sadece diyabet hastalarının hayatını kolaylaştırmayacak. Şirket söz konusu teknolojinin, kontakt lensi doğrudan göze yerleştirme gibi yöntemler aracılığıyla, gözün doğal oto fokusunun yeniden ayarlanmasına da yardımcı olacağını iddia ediyor. Söz konusu anlaşma projenin uzun vadeli gelişim sürecini etkilemeyecek olsa da, akıllı kontakt lenslerin ticari bir ürüne dönüşeceğini göstermesi açısından önem taşıyor.

 

Kaynak : teknoblog.com


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.