Glukoz Düzeyi, Gözdeki Gözyaşı Sıvısı Yoluyla Ölçülebilecek!

Glukoz Düzeyi, Gözdeki Gözyaşı Sıvısı Yoluyla Ölçülebilecek!
31 Ağustos 2015 Pazartesi 09:08

Google, Şekerinizi Ölçecek Akıllı Kontak Lens Tanıttı!

Gözlerinde sorun olup, gözlük takmak istemeyen kişilerin en çok ikinci çözüm olarak kontak lens taktığı bilinmektedir. Google lens takmayı daha da iyi duruma getirmek için akıllı kontak lens geliştirdi.

Görünüşe göre Google, kişilerin kontak lens ile yalnızca iyi görmekle yetinmesini istemiyor. Akıllı kontak lens geliştiren Google, temelde kontak lens olan bu lenslere diyabetik glukoz seviyelerini ölçmek için küçük bir kablosuz çip ve kuvvetli bir sensör yerleştirmiş. Bu biçimde insanın glukoz düzeyleri, gözündeki gözyaşı sıvısı yoluyla ölçülebilecek.

İnsanların glukoz seviyelerini ölçmek için umumi olarak uygulanan tipik bir metod mevcut. Bu yönteme göre insanın parmağını iğneleyerek glukoz seviyelerini ölçecek olan aygıta bir damla kan ekleniyor ve ardından izlemeye geçiliyor.

Google’ın yeni akıllı kontak lensi iğnesiz ve acısız bir biçimde bu işlemi gerçekleştirecek fakat, ne yazık ki bu ürün yakın bir sürede kullanıma sunulmayacak. Akıllı Kontak Lens Google’ın çok sayıda benzer projesi gibi  geliştirme aşamasında.

Kaynak: teknopisi.com



İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.