Glokom Farkındalık Standı!

Tedavi edilmezse görme kaybına yol açabiliyor...

Glokom Farkındalık Standı!
16 Nisan 2015 Perşembe 09:40

Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrencileri tarafından, tıp dilinde 'Glokom', halk arasında ise 'göz tansiyonu' olarak bilinen hastalıkla ilgili farkındalık oluşturmak amacıyla Adana Optimum Outlet AVM'de bilgilendirme standı kuruldu.

Alışveriş ve eğlence merkezi olmanın yanı sıra birçok sosyal sorumluluk projesinde yer alan Adana Optimum Outlet'te ziyaretçiler bu kez glokom (göz tansiyonu) konusunda bilgilendirildi.

Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrencileri, "Dünya Glokom Günü" etkinlikleri kapsamında kurulan stantta ziyaretçileri bilgilendirirken; Glokomun sinsi olarak ilerleyen bir hastalık olduğuna, tedavi edilmezse göz tansiyonunun görme sinirlerine yüksek derecede zarar vererek görme kaybına yol açabileceğine dikkat çektiler.

Halkı bilgilendirmek amacıyla dağıtılan broşürlerde ise; erken tanı ve tedavinin görme duyusunu koruyacağı hatırlatılarak, her yıl göz tansiyonunun da ölçüleceği kapsamlı bir göz muayenesi yapılması gerektiği bilgisi de verildi.

Türkiye'de 40 yaşın üzerindeki her 3-4 kişiden birinde görüldüğü belirtilen glokom için ilerleyen yaşın yanı sıra genetik yatkınlık da risk faktörü oluşturuyor. Bunun yanı sıra şeker hastaları, yüksek ya da düşük tansiyon sorunu yaşayanlar, uzun süreli kortizon tedavisi görenler, göz yaralanması geçirenler, migreni olanlar ve sigara içenler de riskli gruplar arasında yer alıyor.

Kaynak: hurriyet.com.tr

 


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.