Gittigidiyor'dan Çarpıcı Yanıt: Kontak Lens Satışlarına Müsade Edilmiyor

GittiGidiyor.com’u bu duyarlı cevaplarından ötürü hem kutluyor, hem de optik sektörüne karşı yapılan bu haksız rekabete izin vermeyen tutumları için çok teşekkür ediyoruz.

Gittigidiyor'dan Çarpıcı Yanıt: Kontak Lens Satışlarına Müsade Edilmiyor
10 Şubat 2021 Çarşamba 10:17

VE GİTTİGİDİYOR’UN YANITI ÇOK ÇARPICI
“İlgili Yasal Duzenlemeler Uyarınca Kontak Lens Satışına Müsaade Edilmiyor!”

Değerli Meslektaşlarım,

Üçüncü cevap GittiGidiyor.com’dan geldi. Ve bu cevap içimize su serpti.

GittiGidiyor.com’u bu duyarlı cevaplarından ötürü hem kutluyor, hem de optik sektörüne karşı yapılan bu haksız rekabete izin vermeyen tutumları için çok teşekkür ediyoruz.

Hatırlarsanız 28 Ocak 2021, Perşembe günü Optik Gazete’den bir duyuruda bulunarak, büyük montanlı internet alışveriş sitelerine birer ihtarname gönderdiğimizi belirtmiştim. Biz Opak Lens ve Cihan Medikal olarak yasaya uygun şekilde, bize ait olan ya da temsilciliğini yaptığımız kontak lens markalarının internette satılmaması için elimizden geleni yaptığımızı açıklamıştım. Bu yasal girişimimizin diğer kontak lens tedarikçilerine de örnek olmasını dilediğimi eklemiştim.

İlk Sahibinden.com’dan, ikinci cevap da Trendyol.com’dan gelmişti. Bu cevapları da Optik Gazete’de yayınlayarak iki kuruma gösterdikleri hassasiyet için teşekkür etmiştik.

Bu kez cevap GittiGidiyor.com’dan geldi. Diğerleri gibi o da olumlu bir yaklaşım sergileyerek bize nasıl davranacağımız konusunda yol göstermiş. Ancak gelen cevabın yüzümüzü güldüren bir tarafı var. Bunu da sizlerle paylaşmaktan büyük mutluluk duyuyoruz.

GittiGidiyor.com aynı diğer iki saygıdeğer site gibi, kendi platformlarında satış yapan birey ve firmaların satışlarını takip etme yükümlülükleri olmadığının yasa ile belirlenmiş olduğunu, bu yasa uyarınca bir takipte bulunmadıklarını bildirmiş. Ancak bizim tespit ettiğimiz satışları bildirdiğimiz anda gereken işlemleri hızla yaparak, markalarımızı yayından kaldıracaklarını bildirmiş. Ve ayrıca şunu da belirtmiş.

“Yukardaki açıklamalar ışığında Site (GittiGidiyor.com) üzerinde, ilgili yasal düzenlemeler uyarınca kontak lens satışına müsaade edilmediğini bilgilerinize sunarız.

…….. Bu bağlamda, hukuka aykırı bir şekilde satışının gerçekleştiğini tespit ettiğiniz ürünler olması halinde ürünlere ilişkin tam bir URL listesi iletmeniz halinde, bu
URL'ler makul süre içerisinde yayından kaldırılacaktır.”

Bu açıklama için GittiGidiyor.com’a çok teşekkür ederiz. Bu açıklamada NET olarak 5193 sayılı yasaya göre kontak lensin internetten online olarak satılamayacağının bilindiğini ve buna uyulduğunu görüyoruz. Gitti Gidiyor’un tam cevabını bu linkten okuyabilirsiniz.

Bu internet satış platformlarından şu ana kadar ihtarnamemize cevap veren SAHIBINDEN.COM, TRENDYOL, GITTIGIDIYOR gibi dev internet satış şirketleri bunu bu kadar net biliyor ve kendi platformlarında hizmet veren kişi ve kurumların kontak lens satışı yaptıklarını tespit ettikleri anda durdurmaları gerektiğini bildiriyorlarken, sırf kontak lens satmak için açılmış bu sitelerde satış nasıl hala devam ediyor, aklım almıyor?

Bahsettiğim kontak lens online satış siteleri, bugün (9 Şubat 2021) bu yazının yayına girdiği saatte faaliyette olan şu sitelerdir:

www.lensal.com

www.lensci.com

www.lensmarket.com

www.lensoptik.com.tr

www.opmer.com

www.renklilens.com

www.adreselens.com

www.lenscini.com

www.lensevi.com

www.lensavm.com

www.lensoptik.com.tr

www.renklilens.com

www.alensa.com.tr

www.renklilensmarket.com

www.lensoptikal.com

www.lensmarka.com

www.lenssiparis.com

www.kontaktlens.com.tr

www.onlinelens.com

www.lensmer.com

Soruyorum sizlere:

  • Kontak lens tedarikçileri bu sitelere ürün temin etmenin optikçilere karşı HAKSIZ REKABET kaynağı olduğunu bilmiyorlar mı?
  • Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu bu kadar açık bir şekilde yasaya aykırı davranan bu sitelere bugün gereği şekilde ceza kesmiyor, kapatmakla ilgili işlem yapmıyor oluşunu nasıl açıklayacak?
  • Türk Optisyen-Gözlükçüler Birliği Yöneticileri, Optisyen-Gözlükçüler Odaları Başkanları,  Kooperatif Başkanları, Dernek Yöneticileri, sizler oy isterken “kontak lenslerin internette satışını bitireceğiz” diyordunuz, sizler neredesiniz?

Değerli Meslektaşlarım,

Şu resme bir bakın ve üzerinde düşünün lütfen. Yasalara saygılı firmaların ciddiyetle verdikleri cevap gibi bu sorularımızı yönelttiğimiz kişi ve kurumlardan ne zaman bir cevap çıkar dersiniz? Ya da çıkar mı acaba?

Çıksa da çıkmasa da biz kendi markalarımızın internette satışını önlemek için elimizden gelen her şeyi yapıyoruz ve başarılı oluyoruz. Ve aynısını tüm kontak lens tedarikçileri yaptığı gün ortada sorun kalmayacağını da biliyor ve hepsinin aynı hassasiyetle davranmalarını içtenlikle diliyoruz.

Saygılarımla,

H. Erol Harbi

Yönetim Kurulu Üyesi

Opak Lens

Cihan Medikal

Akay Optik

Optik Gazete

Gittigidiyor.com dan gelen cevabı görmek için lütfen tıklayınız


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.