Genç Optisyenler, Afrika Ülkelerine Gözlük Yardımı Yapıyor

Sosyal medyada örgütlenen Genç Optisyenler, birçok Afrika ülkesine gözlük yardımı yapmaya hazırlanıyor.

Genç Optisyenler, Afrika Ülkelerine Gözlük Yardımı Yapıyor
28 Aralık 2018 Cuma 15:25

Genç Optisyenler, Afrika ülkelerinde gönüllü olarak çalışan Türk göz hekimleri ile koordineli olarak başlattıkları gözlük yardımı projesi ile Somali ve Nijer gibi birçok ülkeye gözlük gönderecek. Katarakt gibi göz ameliyatları sonrasında bu ülkelerde en çok ihtiyaç duyulan sağlık gereci olarak gözlük tespit edilmiş. Genç Optisyenler, bu bölgelerde gözlük bulmakta sıkıntı yaşayan insanların göz sağlığına katkı sağlamak amacıyla böyle bir proje hazırlamış.
 
Sosyal medyada başlatılan ''Görmek Herkesin Hakkı '' isimli projeye, Türkiye'nin her yerinde görev yapan genç optisyenlerden ilgi büyük.
 
Projeyi organize eden Optisyen Ayhan Demircan, '' Amacımız dünyanın diğer ucundaki yardıma muhtaç kimselere, kendi mesleğimize özel katkıda bulunmaktır. Diğer yandan bu projemize bütün gözlükçüleri, optisyenleri, optisyen adaylarını, cam ve çerçeve tedarikçilerini ortak ederek, birlik ve beraberlik içinde güzel bir organizasyon düzenleyerek optik sektöründe bir ilkin daha gerçekleşmesini sağlamaktır. '' dedi.

Kaynak: Bültenler
 
 


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.