Genç İskoç tasarımcı tarafından hayata geçirildi.

Farklı bir gözlük çerçevesine sahip olmak isterseniz "Hemp" tam size göre...

Genç İskoç tasarımcı tarafından hayata geçirildi.
11 Ekim 2014 Cumartesi 07:08

 

Kenevirden gözlük olur mu?



 

Keten ve kenevir liflerinden üretilen gözlük, Kickstarter'da desteklerinizi bekliyor.

 

Genç bir İskoç tasarımcı olan Sam Whitten tarafından hayata geçirilen 'Hemp', doğal malzemelerden üretilen bir gözlük çerçevesi. Proje için uzunca bir süre önce çalışmaya başlayan Whitten, sonunda doğru malzeme ve doğru tekniği bularak üretime geçmeye karar vermiş. Fakat yüksek hacimli üretim için nakit desteğine ihtiyacı var. İşte bu sebeple de gözlüklerini Kickstarter üzerinden önsatışa sunmuş.

70 sterlinlik fiyata sadece çerçeve dahil. Cam için tercihinizi istediğiniz yönde yapabilirsiniz. Whitten, çerçeve piyasaya çıktığında fiyatının 120 sterlin olacağını söylemiş. Yani Kickstarter fiyatı oldukça indirimli.

 

 

Çerçevenin üretimi için kenevir ve keten lifleri bir araya getirilmiş. Tamamen doğal olan bu iki malzeme önce sıkıştırılıyor ve şekillendiriliyor. Ardından da yine doğal bir reçine ile kaplanarak sertleştiriliyorlar.

Sam Whitten, ahşap çerçevelerin de çevre dostu olduğunu fakat bir ağacın yetişmesinin 15-20 yıl alabildiğine dikkat çekmiş. Keten ve kenevir ise her yıl yeniden yetişen bitkiler.

 

 

Farklı bir gözlük çerçevesine sahip olmak isterseniz "Hemp" tam size göre

 

Kaynak: 2f Magazine


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.