Genç eczacılara KOSGEB desteği

Bu sertifika ile yeni eczane açılımlarında 30 bin TL hibe desteği alabilecekler.

Genç eczacılara KOSGEB desteği
30 Ocak 2014 Perşembe 19:00

Adana Eczacı Odası'nda düzenlenen sertifika töreninde konuşan Adana Eczacı Odası Başkanı Ecz. Ersun Özkan, "Öncelikle bu eğitimi başarıyla tamamlayan genç eczacılarımızı kutluyorum. Adana Eczacı Odası olarak bu işi yaparken iki amacımız vardı. Birincisi genç bir nüfusa sahip olan ülkemizde gençlerin, gerek meslek örgütlerince, gerek siyaseten, gerek ekonomide çok fazla önemsenmediğini ve gençlere çok fazla destek olunmadığını düşünüyoruz. Bu anlamda bölgemizde bir farkındalık yaratmak adına, gençlere böyle bir eğitim düzenledik. Umarım diğer meslek örgütleri de bu tür eğitimleri yapar. Diğer amacımız ise, iki binli yılların başından itibaren sağlıkta dönüşümle birlikte eczacılarımız ciddi sıkıntı içindedir. Bu sıkıntıların çözümü iki türlü oluyor. Bir tanesi ulusal boyutta olanı; Türk Eczacıları Birliği (TEB), gerek eczacıların kar oranının arttırılması, gerek kamu kurum iskonto uygulamalarının eczane üzerinden uygulamasına son verilmesi, gerek meslek hak uygulaması isterken, bizlerde yerelde, reçete dağıtımlarıyla ve bu tür eğitimlerle eczacılarımıza elimizden geldiğince destek vermeye çalışıyoruz" dedi.

KOSGEB'in 1994 yılından beri girişimcilik programları yürüttüğünü belirten KOSGEB Adana İl Müdürü Hamit Sucu, "Eczacıların yaşadığı sıkıntı KOSGEB ve Eczacı Odasını birleştirdi. Potansiyel olan girişimci adaylarının iş kurmalarına vesile olacak böyle bir ortam oluşturdu. Bu arada ülkenin ihtiyaçları ve sosyal alandaki gelişmelere bağlı olarak muhtelif paketlerle bu işi götürüyoruz. 2010 yılına geldiğimizde ayrıca müstakilin ve sürekliliği olan girişimcilik destek programının sistematiğini ortaya koyduk. Bu sistematiğin birinci modülü uygulamalı girişimcilik eğitimi dediğimiz; iş kurma fikri olan girişimci adaylarının iş yüklerinin test edilmesi ve temel eğitimleri verilmek suretiyle iş kurmalarına yönlendirmektir. Bundan sonraki safhada kuracağınız işle ilgili atacağınız her adımda kuruluş döneminden makine, teçhizat ve ilerideki üretim dönemindeki sabit yatırımlardan, işletme giderlerine kadar paket desteklerimiz var. Sağlam bir hedefe gidecek iş planıyla gelindiğinde KOSGEB sizin yanınızdadır. Ama önce iş planınıza siz inanacaksınız. Eczacılar iyi tutunuyorlar, iyi iş biliyorlar. Bu işbirliğinizden dolayı çok teşekkür ediyor, hepinize başarılar diliyorum" diye konuştu.
Konuşmaların ardından eğitimini tamamlayan genç eczacılar sertifikalarını alarak hatıra fotoğrafı çektirdiler.

Kaynak: medimagazin.com.tr


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.