Geleceğin Optisyenlerine Tarihi Doku İçinde Seminer

Tarihi Doku İçinde Kontak Lens ve Optik Makinalar Semineri

Geleceğin Optisyenlerine Tarihi Doku İçinde Seminer
22 Ekim 2014 Çarşamba 11:10

Kapadokya MYO Optisyenlik Bölümü
İlgili Galeriye Git


Kapadokya Meslek Yüksek Okulu'nun bu yıl eğitime başlayan Optisyenlik Programı öğrencileri için düzenlenen sektörel etkinlik 21 Ekim 2014 Pazartesi günü, okulun tarihi binalarında gerçekleştirildi.

 

Kapadokya Meslek Yüksek Okulu'nun bu yıl eğitime başlayan Optisyenlik Bölümü öğrencileri, bir yandan dönemin ilk sınavlarına hazırlanırken, bir yandan da kendileri için gerçekleştirilen ilk sektörel etkinliğe katıldılar. Bu ilk etkinliğin konuşmacıları Uğur Optik Makine Genel Müdürü Ercan Turgut ile Opak Lens İş Geliştirme ve Eğitim Bölümü'nden Fatma Küçüktaş oldu.


Kapadokya Meslek Yüksek Okulu'nun Ürgüp Mustafapaşa Beldesinde bulunan tarihi binalarında gerçekleştirilen seminer, optik sektörüne hizmet verecek geleceğin optisyenlerine yönelik sunumların ardından soru cevap şeklinde bir oturumla sürdürüldü.


İlk olarak Opak Lens İş Geliştirme ve Eğitim Bölümü'nden Fatma Küçüktaş sunum yaparak, ülkemizde ve dünyada kontak lensin gelişimine ilişkin bilgileri aktardı. Kontak lensin kullanıcıya faydaları, çeşitleri, kullanımda dikkat edilmesi gerekenler gibi bilgilerin yanı sıra kontak lensin optik mağazalar için önemini anlatan Küçüktaş optik mağaza çalışanlarının kontak lens hakkında bilmesi gerekenleri anlattı.


Kontak lens konusunda en büyük tehlikenin, yasal olmamasına rağmen internet üzerinden yapılan online satışlardan geldiğini vurgulayan Küçüktaş, bu yol ile sahte ve taklit lenslerin kolaylıkla pazara sürülebildiği ve bunun toplumun göz sağlığı üzerindeki etkisini anlattı. Optik sektörüne geleceğin optisyenlerini yetiştiren optisyenlik programları çerçevesinde kontak lens bilgisinin artacağı ve bilincin yükseleceği düşüncesiyle, Opak Lens olarak bu konuda her zaman üniversitelerle yakın işbirliği içinde olduklarını ve talep edilen konularda desteğe hazır olduklarını belirtti.

 

 


Optik sektörünün bütününe ilişkin geçmiş dönem ve güncel rakamları paylaşan Uğur Optik Makine Genel Müdürü Ercan Turgut bugün sektörün hızlı bir ilerleme içinde olduğunu, optisyenlik programı kapsamında yetiştirilen öğrencilerin bu ilerlemeye katkısı olacağını söyleyerek konuşmasına başladı. Ülkemizde optik sektörünü ilgilendiren sağlık ürünlerine ilişkin satış, pazarlama, reklam gibi konularda uygulanan kanun hükümlerinden bahseden Turgut, bu konudaki düzenlemeler için Sivil Toplum Kuruluşları ile Sağlık Bakanlığı Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu'nun nasıl çalıştıklarına ilişkin bilgiler verdi. İlerleyen teknoloji ile birlikte gelişen optik makinaların optik mağazalara sağladığı kolaylık ve iş hacmi büyümesinden söz eden Ercan Turgut optisyenlik programı çerçevesinde uygulamalı olarak yetişen öğrencilerin sektörün gelişmesine ve büyümesine katkıda bulacaklarına inandıklarını söyledi.


Etkinlik, sunum bölümünün ardından konuşmacıların öğrencilerin sorularını cevaplamasıyla son buldu. Etkinliğin bitiminde konuşmacılar öğretim görevlileri eşliğinde Kapadokya Meslek Yüksek Okulu'nun tarihi dokudaki binalarını gezdiler.

 

 

 


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.