Fransa'da Online Göz Muayenesi Devri Başlıyor!

Göz doktorundan randevu almanın zor olduğu bölgelerde çevrimiçi danışmanlık sunacak.

Fransa'da Online Göz Muayenesi Devri Başlıyor!
05 Aralık 2022 Pazartesi 13:59

Program, Fransa'nın bir göz doktorundan randevu almanın zor olduğu bölgelerindeki seçkin mağazalarda bulunan çevrimiçi danışma kabinlerini kullanacak.

Göz muayeneleri yapmak için çevrimiçi video teknolojisinin kullanımı, 'Göz hekimine ulşamamanın neden olduğu sorunun üstesinden gelmek için bir yol olarak deneniyor.

Bir gözlük mağaza zinciri, Fransa'da bir göz doktorundan randevu almanın zor olduğu bölgelerde çevrimiçi danışmanlık sunacak.

Alain Afflelou, bu güne kadar planı beş mağazasında denedi ve önümüzdeki aylarda 25 mağaza daha eklemeyi planlıyor.

Katılımcı mağazalara, doktorların katarakt gibi sorunları tespit etmesine olanak tanıyan ekipman da dahil olmak üzere bir danışma odası yerleştirilecek. Hastalar, gerekirse fiziksel olarak muayene olabilecekleri bir muayenehaneye yönlendirilecek.

Zincir mağaza Genel Müdürü Anthony Afflelou şunları söyledi: "Amacımız, hastalara [tıp uzmanlarının bulunmadığı bölgelerde] bir pratisyen hekimle randevuya hızlı ve basitleştirilmiş erişim sunmaktır."

Plan genişletilebilir: zincire göre mağazalarının 200'ü göz hekimine ulaşımın çok zor olduğu bölgelerde bulunuyor.

Göz doktorları teknolojiyi sağlayan firma tarafından seçiliyor ve sonrasında hastalara gözlük satın alma zorunluluğu getirilmiyor.

Test aşamasının bir parçası olarak yılın başından bu yana 2.000 görüntülü göz hekimi – hasta danışma görüşmesi yapıldı.

2022 yılının Ocak ayında, Rassemblement des Opticiens de France için yapılan bir OpinionWay anketi, Fransa'daki insanların %56'sının bir göz doktorundan randevu almak için en az altı ay beklediğini ortaya koydu.

PLANLANAN PROJE TÜRÜNÜN TEK ÖRNEĞİ DEĞİL.

 Mayıs 2021'de Point Vision, Caisse nationale de l'Assurance Maladie (Cnam) ile işbirliği içinde Saint-Quentin'de (Aisne) deneysel bir video danışma merkezi başlatmıştı.

Hastalar, Lille'deki bir göz hekimi ile bağlantı sağlayan bir optometrist tarafından görülüyor.

Temmuz ayında grup, randevular için ortalama bekleme süresinin birkaç aydan sadece 18,8 güne düştüğünü ortaya koyan sonuçları yayınladı.

Merkez Point Vision Lille-Lesquin'e bağlı ve Lille'den bir doktor iki haftada bir gelip ek testlere ihtiyaç duyan hastaları muayene ediyor, bu da deneyin sonuçlarını özetleyen bilgilerde önemli bir bileşen olarak vurgulandı.

Bu nedenle testleri pilot olarak yürüten grup, herhangi bir telekonsültasyon merkezinin fizik muayene merkezinden en fazla bir saatlik yolculuk mesafesinde olması gerektiği sonucuna vardı.


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.