Facebook, Ray-Ban İle Birlikte Akıllı Gözlük Geliştiriyor

Ray-Ban’in çatı firması olan Luxottica ile anlaşan Facebook, yeni bir akıllı gözlük üzerinde çalışıyor.

Facebook, Ray-Ban İle Birlikte Akıllı Gözlük Geliştiriyor
19 Eylül 2019 Perşembe 09:39

Facebook, Ray-Ban İle Birlikte Akıllı Gözlük Geliştiriyor

Sosyal medya devi Facebook, Ray-Ban ile birlikte geliştireceği kendi artırılmış gerçeklik gözlüğü ile akıllı gözlük piyasasına girmeye hazırlanıyor. Kendinden emin olan firma, yeni gözlüklerinin akıllı telefonların yerini alabileceğine inanıyor.

Akıllı telefon üreticileri daha gelişmiş ve daha fazla özelliğe sahip telefonlar üretmeye çalışıyor. Bu firmalar birbirleriyle doğrudan rekabet halinde olsalar da başka sektörden bir firma, doğrudan akıllı telefonlarla rekabet edecek bir ürün hazırlığı içerisinde.

Ray-Ban’in çatı firması olan Luxottica ile anlaşan Facebook, yeni bir akıllı telefon üzerinde çalışıyor. Amerikalı şirket kendisinden oldukça emin, hatta gözlüklerinin akıllı telefonların yerini alacağına inanıyor. Şu anki ismi Orion olan cihaz, küçük ekranlarda bilgilendirmeler yapacak ve kişilere, gördükleri şeyleri anlık olarak sosyal medyada yayınlama fırsatı verecek.

Cihazda ayrıca arama özellikleri ve sesli asistan da bulunacak. Yine de bu özelliklerin nasıl çalışacağı konusunda henüz bir detay yok.

Yüksek teknolojili bu gözlüklerin piyasaya girişi 2023 ya da 2025 yılını bulacak. Projeye yakın bir isme dayandırılan bir habere göre Facebook CEO’su Mark Zuckerberg, Orion gözlüklerin tamamlanmasına öncelik veriyor.

Daha önce ekim ayında bir açıklama yapan Facebook, artırılmış gerçeklik gözlüklerine yatırım yapacağını belirtmişti. Facebook ya da Luxottica, akıllı gözlük söylentileri hakkında sorulan sorulara ise henüz cevap vermedi.

Öte yandan Facebook, böyle bir projeyle gündeme gelen ilk sosyal medya platformu olmayacak. Daha önce de Snapchat’in Snap Inc’s Spectacles adlı bir akıllı gözlük projesi vardı. Bu gözlüklerle hem 3 boyutlu çekim hem de fotoğraf çekimi yapmak mümkün olacaktı.

2013 yılında çıkan Google Glass, kullanılabilir yazılımların azlığı ve gözlüğün garip görünüşü nedeniyle başarısız olmuştu. Teknoloji devi daha sonra bu gözlüğü yenilemiş ve 999 dolara satışa sunmuştu.

Gözlük başarılı da başarısız da olsa Facebook, yalnızca(!) dünyanın en büyük sosyal medya ağına sahip olmakla yetinmeyeceğini göstermiş oldu. Firma, bir tanışma uygulaması ve bir de yayın aracı üzerinde çalıştığını belirtmişti.

Kaynak: www.webtekno.com


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.