EssilorLuxottica, HAL'ın GrandVision'daki %76,72 Hissesini Satın Aldı

1 Temmuz 2021'de EssilorLuxottica, HAL'in GrandVision'daki %76.72 hissesini hisse başına 28.42 Euro'ya eşit bir nakit satın alma fiyatıyla satın aldı.

EssilorLuxottica, HAL'ın GrandVision'daki %76,72 Hissesini Satın Aldı
05 Temmuz 2021 Pazartesi 11:25

EssilorLuxottica, HAL'ın GrandVision'daki %76,72 hissesini satın aldı ve GrandVision'da kalan hisseler için zorunlu halka arzı duyurdu

  • 1 Temmuz 2021'de EssilorLuxottica, HAL'in GrandVision'daki %76.72 hissesini hisse başına 28.42 Euro'ya eşit bir nakit satın alma fiyatıyla satın aldı.
  • EssilorLuxottica, tüm olağanüstü GrandVision hisseleri için zorunlu bir halka arz başlatacak

Charenton-le-Pont, Fransa (1 Temmuz 2021 - 18:30) - EssilorLuxottica bugün, HAL Holding'in tamamına sahip olduğu bir yan kuruluşu olan HAL Optical Investments'tan GrandVision'daki %76,72 oranındaki hissesini satın alma işlemini tamamladığını duyurdu. 30 Temmuz 2019 tarihinde HAL ile imzalanan blok ticaret anlaşmasına eklenmiştir. Blok ticaret anlaşmasının öngördüğü işlemin tamamlanması sonucunda EssilorLuxottica, GrandVision üzerinde “baskın kontrol” (overwegende zeggenschap) elde etmiştir ve lansman yükümlülüğü altındadır. geçerli Hollanda halka arz kurallarına uygun olarak, GrandVision'daki tüm tedavüldeki hisseler için zorunlu bir halka arz. EssilorLuxottica'nın amacı, GrandVision'ı Euronext Amsterdam'dan çıkarmaktır.

EssilorLuxottica, zorunlu halka arz için teklif muhtırasını Hollanda Mali Piyasalar Kurumu (AFM) ile en geç 23 Eylül 2021 tarihine kadar sunacaktır; bu, teklif muhtırasının Hollanda ihale kuralları uyarınca onaylanmak üzere AFM ile birlikte sunulması için son tarihtir. .

Teklif muhtırası, GrandVision'ın her biri 0,02 Avro nominal değere sahip tüm ihraç edilmiş ve ödenmemiş adi hisse senetlerine ilişkin zorunlu halka arz ile ilgili olacaktır. Hisse başına teklif fiyatı, blok ticaret anlaşması kapsamında ödenen hisse başına EssilorLuxottica tutarına eşit olan 28,42 Euro olacaktır. Teklif fiyatı aynı zamanda zorunlu halka arzın ilanından önceki on iki ay içinde GrandVision sermayesindeki hisseler için EssilorLuxottica tarafından ödenen en yüksek fiyata eşittir ve bu nedenle 5. :80a “Hollanda Mali Denetim Yasası” (Wet op het financieel toezicht). Zorunlu halka arzın sonuçlandırılmasının altı ay içinde gerçekleşmesi bekleniyor.

Kaynak:www.essilorluxottica.com


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.