Erol Harbi Toplanan 7406 İmzayı Sağlık Bakanlığı’na Teslim Ediyor!

Dün ailesi, optisyenler ve mehter takımı eşliğinde karşılanan Erol Harbi 7406 optisyenin imzasını bugün Sağlık Bakanlığı’na teslim ediyor.

Erol Harbi Toplanan 7406 İmzayı Sağlık Bakanlığı’na Teslim Ediyor!
01 Haziran 2018 Cuma 10:55

Erol Harbi, Sağlık Bakanlığı'nın önünde yaptığı açıklamada; çalıştıkları sektörün çok ciddi sorunlarının olduğunu, bu sorunlara ve haksızlıklara karşı isyan edip sorunu duyurmak için yürüdüğünü söyledi. 11 gün yürüyerek Ankara’ya ulaşan Erol Harbi optisyenlerden toplanan imzaları bugün de Sağlık Bakanlığı’na teslim ediyor. Harbi, Bakanlığın önünde yaptığı konuşmada şunları söyledi:


 
‘Yürüşümün ilk nedeni göz sağlığını korumak üzere hazırlanmış mevcut bir yasa olmasına rağmen bu yasanın gereğince uygulanmamasından oluşan boşluklarda göz sağlığı açısından risklerin ortaya çıkması konusunda bir farkındalık yaratmaktır.


Bu kapsamda ben İstanbul’dan Ankara’ya bireysel olarak 11 gün boyunca yasal olmadığı halde internet üzerinden online kontak lens ve gözlük satışına hayır diyerek toplumumuzun göz sağlığı konusunda bir farkındalık yaratmak, yerli ve milli optisyenlik müesseselerinin bu haksız kazanç nedeniyle aldığı zararları önlemek için yürüdüm.



Yürüyüşüm boyunca sadece internetten yasal olmayan kontak lens satışının değil, işportadan ve yine internetten satılan güneş gözlüğü ve hazır okuma gözlüğü gibi başka optik görme araçlarının da optisyenlik müessesesi dışında satılmasının göze vereceği zararlardan söz ettim.
 


“İnternette yasal olmayan kontak lens satışına hayır” diyen 7406 optik sektörü mensubunun imzalarını birazdan Sağlık Bakanlığı’na teslim edeceğim.

Arzumuz, temennimiz mevcut kanunumuzun doğru şekilde uygulanarak kontak lens satışı yapan internet sitelerinin bu yasal olmayan faaliyetlerinin en kısa sürede durdurulmasıdır.’
 
​​
 


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.