Erol Harbi "Maske Üretiminde Kontroller Arttırılmalı"

Sabah Gazetesi'ne açıklama yapan Erol Harbi "Maske üretiminde kontroller arttırılmalı" dedi.

Erol Harbi "Maske Üretiminde Kontroller Arttırılmalı"
27 Haziran 2020 Cumartesi 13:57

20 yıldır medikal ve sağlık ürünleri alanında edindikleri tecrübe ışığında kurduğu tesis ile maske üretimine başlayan Opak Lens AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Erol Harbi Sabah ve Takvim gazetelerine verdiği demeçte cerrahi maske üretimi yapan firmaların daha sıkı bir şekilde denetimlerinin yapılması gerektiğini söyledi.

COVID 19 Pandemi süreci ile birlikte tüm dünyada maske, koruyucu gözlük, elbise, dezenfektan ve temizlik ürünlerine olan ihtiyaca paralel bu alanlarda üretim gerçekleştiren şirket sayısında da ciddi oranda artış yaşandı.


Koronavirüs salgınıyla birlikte Türkiye'de maske ve koruyucu kıyafet üreten firma sayısının kısa zamanda 5 kat arttığını, maske üreten şirket sayısı 80'den 380'e, medikal giysi üretip ihraç eden firma sayısı da 50'den 70'e çıktığını vurgulayan Opak Lens Yönetim Kurulu Başkanı Erol Harbi "Cerrahi maskenin kişinin nefes alış verişini sağlayan ağız ve burun ile doğrudan temas eden medikal bir ürün olduğunu bu nedenle malzeme seçiminden üretimine, satış şeklinden kullanım şekline kadar her aşamanın Sağlık Bakanlığı tarafından belirlenen normlara göre üretilmesi ve bunun takibinin yapılması çok ama çok önemlidir. "dedi. 20 yıldır medikal ve sağlık ürünleri alanında edindikleri tecrübe ışığında maske üretimi gerçekleştirdiklerini belirten Erol Harbi, "pazardaki talepten kaynaklı bu alanla hiçbir ilgisi olmayan inşaat gibi sektörlerden dahi maske üretimine geçişler yaşandı. Üzülerek söylüyorum ki şu anda pazarda tela kumaşı olarak tabir edilen ve koruma özelliği bulunmayan kumaşlardan yapılmış ürünler bulunuyor' 'şeklinde konuştu.


Covid 19 Pandemi sürecinin insanların alış veriş alışkanlıklarını değiştirdiğini vurgulayan Erol Harbi insanlar artık avmlere gidip alış veriş yapmaya korkuyor. Bu nedenle gözlük, lens gibi ihtiyaçlarını daha çok cadde mağazası olarak tabir edilen geleneksel optik mağazalarından karışlayacaklar. Buda sektörün yaklaşık yüzde 92'sini temsil eden bireysel optik mağazalarının hareketleneceğini gösteriyor' 'dedi.

Haber linki için tıklayınız


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.