Erol Harbi "2022 Yılı Kararlarımız"-Bölüm 2

Yeni yılda bazı yeni kuralları uygulamaya geçireceğiz. İlk kuralımızı da geçen yazımda belirtmiştim.

Erol Harbi "2022 Yılı Kararlarımız"-Bölüm 2
23 Aralık 2021 Perşembe 18:08

H. Erol Harbi
2022 Kararlarımız
Bölüm II

Değerli Meslektaşlarım,

17 Aralık Cuma günü yazdığım yazıya ek olarak, 2022 yılı çalışma stratejilerimize bazı açıklayıcı maddeler ilave etme ihtiyacı duydum.

Yazılarımı takip edenler bilirler: Sektör ile ilgili aldığımız kararlar olsun, yaptığımız veya yapacağımız aksiyonlar olsun, her zaman için işimizle ilgili tüm gelişmeleri sizlere ilk ağızdan kendim duyurmaktayım.

17 Aralık tarihinde “2022 Yılı Kararlarımız” başlıklı yazımda özetle, yeni çalışma stratejimizin temelinin bizimle aynı frekansta olan müşterilerimize daha iyi hizmet verebilmek için “odaklanarak çalışmak” olduğunu yazmıştım. Bu yazımda ise nelere ve nasıl odaklanacağımız konusunda daha derinlemesine açıklamalarda bulunacağım.

Öncelikle değerlendirilmesi gereken en önemli unsur, biz bu önlemleri almazsak, yabancı sermayeye teslim olacağımız gerçeğidir. Her zaman söylediğim gibi biz %100 yerli sermayeli bir firmayız ve bunu da korumak istiyoruz. Hem kendimizi istismar edilmekten koruyacağız, hem de senelerdir, bizi üzmeyen, bizi her zaman destekleyen yaklaşık 4000 optiğe daha fazla destek vererek, onların da bu tutumlarından ötürü zarara uğramalarının önüne geçeceğiz.

Aşağıdaki yeni kurallarımız her ne kadar biraz sert ifade edilmişse de açıklık ile yazmak zorundayım.

Bizimle yıllardır sorunsuz ticaret yapan, yabancı sermayeye karşı duran ve her daim yanımızda olan optiklere daha fazla yakın olacağız, eskisinden daha fazla avantajlar sunacağız. Bunu da burada net olarak ifade etmek isterim. 

Şimdi gelelim yeni yıl kurallarımıza;

  • Cam alımının büyük bir kısmını aynı zamanda perakendeci olan yabancı sermayeli üreticiden yaparak tekelleşmeyi destekleyen, bulamadığı ürünü de Opak Lens’ten temin eden optikler ile çalışmayacağız.
  • 2022 yılında ödeme vademiz en fazla 30 gündür.
  • 2022 yılında en fazla 4000 optik ile çalışacağız.
  • 2022 yılında vadesi geçen, ödeme yapmayan ve bunu alışkanlık haline getiren müşterilerimizin ilk önce iskontolarını iptal edeceğiz, tekrarlandığında da kendisine ürün çıkışı yapmayı durduracağız ve süresiz olarak çalışmayacağız.
  • Ürün bir şekilde zamanında optiğe gitmediğinde, anlayışsız davranıp haddini aşan, daha sonra da özür dileyen müşterilerimize artık başka bir şans vermeyeceğiz. Opak Lens çalışanlarının özverili çalışmasını takdir ederek onlarla iyi iletişim içinde bulunmak bizim kırmızı çizgilerimizdendir.
  • 2022 yılında her ay düzenli olarak fiyat listesi hazırlayıp, ePosta yolu ile çalıştığımız optiklere ulaştıracağız. Müşterilerimizin iskontoları sabit kalacak yalnızca fiyat değişecek.
  • Bunun sebebi dolara endeksli ürünlerde dolar çıktığında veya indiğinde de fiyat güncellemesi yapabilmektir.
  • Geçmiş yıllarda müşterilerimizle yaptığımız sıralı senet ve çek anlaşmasını 2022 yılında çok kısıtlı sayıda yapacağız.
  • 2022 yılında titizlik ile hazırladığımız üst ürün grubu olan Opak Lens tescilli Zenith cam ve çerçeveleri yukarıda da belirttiğim gibi bizimle hareket eden 4000 optik mağaza da satışları yapılacaktır. Detaylı bilgi çok yakında verilecektir.

Değerli Meslektaşlarım,

Aslında bu yazı artık bir şeylerin değişmesi gerekliliğini de ortaya koyuyor. Yıllarca yabancı cam üreticisi bir firmanın sektörü ele geçireceğini tekel olacağını yazıp durdum. Bu birleşme gerçekleştikten sonra da gözlemledim ki bazı optikler kısa vadeli düşünüyorlar ve umursamıyorlar. Maalesef bireysel optikler bir yana bazı Kooperatif ve sivil toplum yöneticileri bile yabancı sermayeli bu firma ile bırakın mücadele etmeyi kendilerine avantaj sağlamak için peşlerinde koşturmaktadırlar. İşte bu noktada bende tavrımı bu kişilere ve optiklere gösteriyorum.

Hatırlatmak isterim ki, Opak Lens hiçbir zaman perakende optik mağazalar zinciri açıp, bağımsız optiklere rakip olmayacaktır.

Bir önceki yazımdaki dileğimi tekrar ediyorum. Yeni kararlarımızın hayırlı olmasını, 2022 yılının hayırlarla gelmesini diliyorum.

Kalın sağlıcakla.

H. Erol Harbi

Yönetim Kurulu Başkanı

Opak Lens

Cihan Medikal

Akay Optik

Optik Gazete

Harbi Optik


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Murat Karakoç - 2 yıl önce
Açıklayıcı bir yazı olmuş. Dürüst ve samimi arkadaşlara sunmuş olduğunuz ayrıcalık adına teşekkür ediyorum. Saygılarımla Varsak Optik
Avatar
caner yılmaz - 2 yıl önce
HER YERLİ FİRMA SİZIN GİBİ DÜŞÜNSE ZATEN SORUNU KÖKTEN SİLERİZ SAYGI DUYUYORUM...... YERLİNİN YANIN DAYIM