Elegance Ürünleri İnternette Satılmamaktadır!

Cihan Medikal’den Açıklama

Elegance Ürünleri İnternette Satılmamaktadır!
10 Eylül 2020 Perşembe 13:56

Cihan Medikal’den Açıklama
Optisyenlik Müesseselerinin Dikkatine:
Elegance Ürünleri İnternette Satılmamaktadır!

Türkiye Optik Sektörünün Dikkatine;

Renkli lens kullanıcılarının yaygın bir şekilde kullandığı Elegance Freshcolors’ın internette ve sosyal medya üzerinde satışı yoktur. Freshcolors da dahil olmak üzere tüm Elegance ürünleri yalnızca optisyenlik mümessilleri tarafından satılmaktadır.

5193 sayılı Optisyenlik Hakkında Kanun kapsamında satış ve pazarlama yetkilerinin yalnızca optisyenlik müesseselerine verildiği kontak lenslerin internet üzerinden yasal olmayan satışı, bilindiği gibi maalesef ve hala birkaç web sitesi üzerinden halen devam etmektedir.

Türkiye’nin önde gelen tıbbi cihaz mümessillerinden biri olan şirketimiz Cihan Medikal, Elegance markası altında yer alan kontak lens ve lens solüsyon ürünlerini hiçbir zaman internet üzerinden satışa sunmamıştır. Bu kapsamda hem toplumun sağlığını korumak, hem de yasalara uygun şekilde hareket etme konusunda son derece titiz davranmıştır. Sağlık Bakanlığı Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu’nun yönetmelikleri kapsamında çalışan optisyenlik müesseseleri, İl Sağlık Müdürlükleri tarafından düzenli olarak denetlenmektedirler. Aynı şekilde denetim görmeyen internet sitelerinde satılan kontak lenslerin her zaman sahte, kaçak ve süresi geçmiş olma riskleri bulunmaktadır ve toplum sağlığı için ciddi bir tehdit oluştururlar.

Türkiye’nin en yaygın optik ürün dağıtım ağına sahip Opak Lens’in kardeş şirketi olan Cihan Medikal’in ürünlerinin dağıtımı Opak Lens tarafından sadece yasalara saygılı ve sektörün topluca gelişimine önem veren bağımsız optisyenlik müesseselerine yapılır.

Opak Lens 33 ildeki 47 deposuyla Türkiye’de bulunan toplam 7400 optisyenlik müesselerinin %94’üne ürün temin etmektedir ve bunların %77’sine aynı gün içinde teslimat yapmaktadır. Opak Lens’in güçlü dağıtım ağı sayesinde bu bağımsız optisyenlik müesseseleri internet sitelerinden daha hızlı ürün temin etme gücüne sahiptirler.

Elegance 55, Elegance Comfort ve Elegance Comfort Toric şeffaf lenste hidrojel ve silikon hidrojel çeşitleri ve geniş dioptri aralığıyla yüksek müşteri memnuniyetine sahip ürünlerdir. Elegance Softcolors, Elegance Freshcolors, Elegance Eyeart, Elegance Elite ve Elegance Reine farklı özellikteki renk kartelaları ve geniş dioptri aralıklarıyla renkli lens kullanıcıları tarafından ısrarla aranan ürünlerdir. Özellikle Elegance Freshcolors bugün Türkiye’de en çok satılan iki renkli lens markasından biri konumundadır. Aralarında Elegance Fancy çılgın lenslerinin de yer aldığı Elegance ailesi ürünlerinin hiç biri internette bulunmamaktadır.

Tüm Elegance ürünlerinin satışı %100 Müşteri Memnuniyeti kapsamında yapılmaktadır.

Bu ürünlere ek olarak Opak Lens’in distribütörlüğünü yaptığı Safilens Presbyo multifokal lensleri de yine yalnızca optisyenlik müesseselerinden temin edilebilmektedir.

Yasal olmadığı halde internetten kontak lens satışı yapan internet sitelerinin Covid-19 salgını sırasındaki “evdekal” dönemindeki fırsattan faydalanarak pazar paylarını arttırdıklarını biliyoruz. Düşük operasyonel maliyetlerle çalışan bu internet siteleri maalesef ki gelirlerini; personel maaşları ve mağaza kiraları başta olmak üzere, yüksek sabit giderlerle çalışan optisyenlik müesseselerinin pazar payından alarak yaratmaktadırlar.

Bağımsız optisyenlik müesseselerinin kontak lens satışı yaparken tüm resme dikkatle bakmaları kontak lensin sektörümüzdeki yerini sağlıklı bir biçimde geliştirmesi açısından önemlidir.

Yıllardır etik ve yasal duruşumuzu hiç değiştirmeden, bağımsız optisyenlik müesseselerini yasal olmayan oluşumlara karşı güçlü tutma idealimizden hiç ödün vermeden sürdürdüğümüz Elegance ürünleri satış stratejimiz dün olduğu gibi bugün de aynen geçerlidir. Tüm sektörümüze saygı ile duyurur, sağlıklı günler ve iyi çalışmalar dileriz.


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.