Ekonomist Dergisi’nin 12-18 Ağustos Haftası Sayısında Çıkan Yazıyı Yayınlıyoruz

Opak Lens AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Erol Harbi Ekonomist Dergisi’ne, optik sektörüne dair önemli değerlendirmelerde bulundu.

Ekonomist Dergisi’nin 12-18 Ağustos Haftası Sayısında Çıkan Yazıyı Yayınlıyoruz
16 Ağustos 2018 Perşembe 12:38

Erol Harbi’nin Ekonomist Dergisi ‘İş Dünyası’ndan sayfasına verdiği röportaj şöyle:



“Gözlük deyip geçmemek lazım. Optik cam, çerçeve, kontak lens, solüsyon ve güneş gözlüğü de dahil edildiğinde, optik pazarının büyüklüğü 1 milyar 250 milyon TL’ye çıkıyor. 2017 yılında % 20’lik büyüme gösteren optik sektörünün 2018 yılını ise mevcut ekonomik sıkıntılar nedeniyle büyümeden kapatması bekleniyor. 2018 yılını durgun geçiren sektördeki diğer problem ise internet satışları. Bu, pazarda yasal olmayan kontak lens satışları ise hemen hemen yüzde 20’lik bir paya sahip.”

İnternette satılan ürünlerde denetim olmadığını söyleyen Opak Lens Yönetim Kurulu Başkanı Erol Harbi, “İnternetten online kontak lens satışının önlenmesi yönünde yıllardır birçok çalışma yürütmemize rağmen maalesef cezaların düşük olması nedeniyle bu sorunun önüne tam olarak geçilemedi. Yasal olarak kazanılan mahkemeler bazı sitelerin kapanmasını sağlarken, yaptırımların az olması, alınan kararların uygulamaya sokulamaması gibi nedenlerden ötürü bazı siteler faaliyetlerine devam ediyor.

Bugün, Türkiye’nin 25 şehrindeki toplam 36 depo-şubesiyle Opak Lens, toplam 6 bin 560 optik mağazanın yüzde 87’sine optik cam, kontak lens ve lens solüsyonu dağıtımı yapıyor.

Türkiye’de optik ürünlerin ancak yüzde 10’unun yerli olduğunu söyleyen Harbi, “Sektör olarak satışını yaptığımız ürünlerin yüzde 90’ı ithalat. Bizim Opak Lens olarak, henüz proje aşamasında olan yerli üretim konusunda planlarımız da var” dedi.

Kaynak: Ekonomist Dergisi
 


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Yunus Atmacagil - 6 yıl önce
Planların , programa programın uygulamaya geçeceği günler çok yakın! Belki yarın, belki yarından da yakın.