’eczacı’ ünvanı Eczacıbaşı tarafından patentlendi.

Ankara Eczacı Odası, yargı yoluna başvurdu..

’eczacı’ ünvanı Eczacıbaşı tarafından patentlendi.
13 Mart 2014 Perşembe 10:57

 

'eczacı' ünvanının Eczacıbaşı Holding tarafından 24. 01. 2014 tarihindeTürk Patent Enstitüsü kararı ile kendi adına patentlediğini öğrenilmesi ardından Ankara Eczacı Odası bu kararı bozmak için yargı yoluna başvuracağını açıklamıştı.


Ankara Eczacı Odası, yargı yoluna başvurdu ve "Eczacı" ibaresinin marka tescili İle ilgili olarak İstanbul Nöbetçi Fikri ve Sınai Haklar Mahkemesine açılan davada Ankara Eczacı Odası haklı bulundu ve "Eczacı" ibaresinin marka hakları için ihtiyadi tedbir kararı konuldu.


Ankara Eczacı Odası' nın 12 Mart 2014 Tarihli Açıklaması Şöyle:
"Eczacı" İbaresinin Marka Tesciline Mahkeme tarafından İhtiyadi Tedbir


Değerli meslektaşlarımız,
"Eczacı" ibaresinin marka tescili İle ilgili olarak İstanbul Nöbetçi Fikri ve Sınai Haklar Mahkemesine açılan davada Odamız haklı bulundu ve "Eczacı" ibaresinin marka hakları için ihtiyadi tedbir kararı konuldu.
Bildiğiniz gibi, geçtiğimiz günlerde "Eczacı" ibaresinin kullanımı ile ilgili olarak bir firma tarafından patent enstitüsüne müracaat edilmiş ve 42 sınıf için marka tescil belgesi verilmiştir.
Durum yönetim kurulunca değerlendirilerek ilgili firma hakkında "eczacı" ibaresinin kullanımını engellemek adına dava açılmasına karar verilmiştir.
T.C. İstanbul 3. Fikri ve Sınai Haklar Hukuk Mahkemesi 2014/71 Nolu esas numaralı dava ile "Davalı adına kayıtlı olduğu bildirilen, 2011/79848 sayılı "eczacı" ibareli marka davalı adına kayıtlı ise, takdiren teminatsız olarak TPE kaydına dava sonuçlanıncaya kadar 3. Şahıslara devrinin önlenmesi için ihtiyadi tedbir konulmasına"
Bu işlemler tamamlandıktan sonra dosyasının re'sen ele alınarak ön inceleme yapılmasına, gerektiğinde ön inceleme duruşma gününün tespit edilerek taraflara tebliğine, dosya üzerinde yapılan inceleme sonucunda karar verilmiştir. 05.03.2014


Ankara Eczacı Odası Yönetim Kurulu

 

 

Kaynak: Eczacının Sesi


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.