Dünyagöz halka açılıyor!

150 milyonluk tahvil satan Dünyagöz Hastaneler Grubu, 2015 yılında halka açılacağını duyurdu. Elde edilen gelirle 11 yeni hastane açılacak. 

Dünyagöz halka açılıyor!
27 Ağustos 2014 Çarşamba 10:23

 

Dünyagöz Hastaneler Grubu, Sermaye Piyasası Kurulu’ndan 200 milyon TL’lik tahvil ihracı için onayı aldı. Gerçekleşen 150 milyon TL’lik tahvil ihracına 200 milyon TL’nin üzerinde talep alan Dünyagöz, 2015 yılında planladığı halka arz öncesi dikkat çekti.

 

Dünyagöz Hastaneler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Eray Kapıcıoğlu, tahvillerin yüzde 90’ını kurumsal yatırımcıların, yüzde 10’unu ise bireysel yatırımcıların aldığını bildirdi. Eray Kapıcıoğlu sözlerine şöyle devam etti: “Üç yıllık tahvil ihraç ettik. İki ayaklı bir tahvil ihracı modeli izledik. Tahvillerin 64 milyon liralık bölümü iki yıl vadeli ve 86 milyonluk bölümü ise üç yıl vadeli. Üç ayda bir kupon ödemeli olan tahvilin üç yıl vadeli olan 86 milyon liralık bölümünün hazine faizi +4.75 puan, iki yıllık olan bölümünün hazine faizi ise + 3.75 puan. Sağlık sektöründe daha önce üç yıllık tahvil ihracı olmamıştı. Gördüğümüz talep bizim için çok sevindirici. Elde ettiğimiz 150 milyon TL’nin yaklaşık yüzde 50’siyle Dünyagöz’ün rotatif kredilerinin kapatacağız. Geri kalan kısmını ise yeni hastane yatırımlarımız için kullanacağız.”

 

Halka arz öncesi başarılı bir prova yaptık

Eray Kapıcıoğlu, 2015 yılında halka arzı hedeflediklerini belirterek şunları söyledi: “Tahvil ihracı bizim için halka arz öncesi güzel bir prova oldu. Uzunca bir süredir halka arz için çalışmalarımızı yürütüyoruz. Aldığımız talepler, halka arz öncesi bizi hem gururlandırdı hem de doğru bir yolda olduğumuzun sinyallerini verdi.”

 

2014 sonuna kadar 11 yeni hastane

Eray Kapıcıoğlu, Dünyagöz’ün Avrupa’nın göz alanında uzmanlaşmış en büyük hastaneler grubu olduğuna dikkat çekerek yeni yatırımlarla daha da büyüyeceklerini belirtti.

Eray Kapıcıoğlu yeni yatırımlarıyla ilgili şöyle konuştu: “Dünyagöz Hastaneler Grubu olarak, şu an Türkiye’de 9 ayrı ilde, toplam 16 ayrı noktada; yurtdışında ise Hollanda, Almanya, İngiltere, Gürcistan, Belçika’da bulunan 6 ayrı noktada hizmet veriyoruz. Bu yıl bitmeden Ankara Sincan, Ankara Çayyolu, İstanbul Sultanbeyli, İstanbul Bağcılar, Sakarya, Azerbaycan, Erbil, Gaziantep, Çorlu, Konya ve Erzincan’da Dünyagöz Hastanelerini hizmete açacağız. Bu yıl bitmeden yurt dışında da Bakü ve Erbil’de yeni hastanelerimizi açacağız. 2015 yılında yurt dışında; Almanya’da ikinci, Londra ve Moskova’daki ilk Dünyagözleri açmayı hedefliyoruz. Bunun yanı sıra yurt içinde de İstanbul Küçükçekmece, İstanbul Ümraniye, İstanbul Beylikdüzü, Kayseri, Adana, Urfa ve İzmir’de Dünyagöz Hastaneleri’ni hizmete sokmayı planlıyoruz.”


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.