Dünya Görme Günü, Çalışma Dünyasına Işık Tutacak

IAPB, İşyerinde Gözlerinizi Sevin başlığı altında, 2023 Dünya Görme Günü'nün işyerinde göz bakımına öncelik verilmesinin önemini vurgulayacağını duyurdu.

Dünya Görme Günü, Çalışma Dünyasına Işık Tutacak
12 Ekim 2023 Perşembe 08:58

IAPB ve Dünya Görme Günü, Çalışma Dünyasına Işık Tutacak

IAPB, İşyerinde Gözlerinizi Sevin başlığı altında, 2023 Dünya Görme Günü'nün işyerinde göz bakımına öncelik verilmesinin önemini vurgulayacağını duyurdu.

Uluslararası Körlüğü Önleme Ajansı'nın (IAPB) öncülüğünde düzenlenen Dünya Görme Günü, İşyerinde #GözleriniziSevin temasıyla işyerinde göz bakımına öncelik verilmesinin önemini vurgulayacak. Göz sağlığı sektörü 12 Ekim 2023 Perşembe günü gerçekleşecek küresel farkındalık gününe doğru ilerlerken, 2023 teması şimdiden IAPB'nin geniş küresel ağından destek topladı.

Son iki yılda, Dünya Görme Günü, göz bakımı sektörünün takviminde önemli bir andan, dünya çapında dikkat çeken ve dünyanın en tanınmış yüzlerinden bazılarının desteğini kutlayan Küresel Tanınma Günü'ne dönüştü.

Bu yıl Dünya Görme Günü iş dünyasına odaklanıyor ve göz bakımına öncelik vermenin kritik önemini vurguluyor. Çalışan üretkenliği ve güvenliğinden, iş gücünün her seviyeden emin olmak için gerekli adımları atan işletmelere kadar, görme yeteneklerini korumaya ve ihtiyaç duydukları her yerde ve zamanda göz bakımına erişmelerine yönelik önlemlerin bilincinde olmaları.

“Göz sağlığı ön planda tutulduğunda dünyanın daha güvenli, daha verimli bir yer olduğunu biliyoruz. Araştırma, göz bakımının iş gücü üzerindeki etkisinin net bir resmini çiziyor. Örneğin, görüşün gözlükle düzeltilmesi üretkenliği %20'den fazla artırır, erken emeklilik oranlarını azaltır ve sürücülerin daha güvenli olmasını sağlar. IAPB CEO'su Peter Holland, bizi 2023 Dünya Görme Günü'nde göz bakımının çalışanlar ve işverenler için olumlu, ölçülebilir farklar yaratan önemli bir yatırım olduğu anlayışındaki boşluğu gidermeye odaklamamıza yol açan bu tür bilgilerdir" dedi.

İşyerinde Gözlerinizi Sevin teması altında, çiftliklerden fabrikalara, taksi duraklarından teknoloji girişimlerine kadar insanlar, herkesin nasıl bir rol oynayabileceğine odaklanmak için IAPB'nin ve dünya çapındaki göz sağlığı kuruluşları ağının liderliğini takip edecek işyerinde göz bakımının bir öncelik haline getirilmesi. Çalışanların, insan kaynakları temsilcileriyle konuşmaları ve hakları olan göz bakımını anlamaları teşvik ediliyor ve eğer göz bakımı çalışanlara sağlanan bir fayda değilse, IAPB çalışanların bu katılımı desteklemelerine yardımcı olacak araçları sağlıyor. İşverenler bu yüksek maliyetli müdahalenin olumlu etkisi konusunda bilgilendirilecektir.

Dünya Görme Günü'ne katılmak için birçok fırsat var. 12 Ekim 2023'e kadar 10 milyon bireyi ve işletmeyi #LoveYourEyes taahhüt etmeye davet etmek de dahil; Küresel Mücadelenin bir parçası olarak dünyanın dört bir yanındaki işyerlerini çalışanların göz sağlığını taramaya davet ediyor; amatör ve profesyonel fotoğrafçıları, 8. Yıllık Dünya Görme Günü Fotoğraf Yarışması'na katılarak göz bakımının olumlu etkisini en iyi şekilde temsil eden çalışmalarını paylaşmaya çağırıyor; ve herkesi buradaki web sitesini ziyaret etmeye ve kendi kampanya girişimlerinizi başlatmak için sosyal medya varlıklarını, araç kitlerini ve bilgi paketlerini indirerek kampanyaya katılmaya çağırıyoruz.

“Bir araya geldiğimizde sesimizin daha yüksek çıktığını biliyoruz. Bu nedenle herkesi bu Dünya Görme Günü'nde bize katılmaya, kampanyayı kendinize ait hale getirmeye, cesur olmaya ve göz ardı edilemeyecek bir hareket yaratmaya davet ediyorum" diye teşvik etti Peter Holland.

Dünya Görme Günü, Dünya Görme Günü Global Ortaklarının desteğiyle mümkün oluyor. IAPB, liderlikleri ve sürekli destekleri için AbbVie, Bayer, CBM, Horizon, Hoya, National Vision, Novartis, Roche ve Seva Vakfı'na teşekkür eder.

Dünya Görme Günü hakkında daha fazla bilgi edinin ve Gözlerinizi Sevin kampanyasına buradan katılın .

Kuruluşlarının görme testlerini taahhüt etmek veya Global Challenge'a katılmak isteyen ilgili taraflar , daha fazla bilgi için snagpaul@iapb.org adresinden Saloni Nagpaul ile iletişime geçmeye davetlidir .


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.