Düğün Fotoğraflarını Konukların Gözünden Yansıtan Sıra Dışı Fotoğrafçı Peter Adams-Shawn

En ilginç düğün fotoğrafları

Düğün Fotoğraflarını Konukların Gözünden Yansıtan Sıra Dışı Fotoğrafçı Peter Adams-Shawn
28 Aralık 2015 Pazartesi 12:34

 Düğün denilince akla en çılgın, en yaratıcı fotoğraflar geliyor. Dünyanın her yerinden çekilen fotoğraflara her gün bir yenisi daha ekleniyor. Hayatımızın en önemli günlerinden biri olan düğün günümüz daha sonra fotoğraflardan bir anıya dönüşüyor. Bu yüzden de çekilen her bir karenin önemi çok daha artıyor.

Farklı mekanlar, farklı şekiller ve farklı bir tarzla çekilen ve son zamanlada trend olan yaratıcı düğün fotoğrafçıların arasına Avustralyalı fotoğrafçı Peter Adams-Shawn de katılmış. Onun yöntemi alışılmışın çok daha dışında hatta belki de en anlamlısı diyebiliriz.

İşte Peter Adams-Shawn‘ın birbirinden değişik kareleri karşınızda.

Peter Adams-Shawn konukların gözünden düğün anlarını fotoğraflayan bir fotoğrafçı


Avustralyalı fotoğrafçı Peter Adams-Shawn ile “Memories of Tomorrow (Yarının Anıları)”, sıradışı “eyescape” düğün fotoğraflarıyla herkesin dikkatini çekiyor.

“Eyescape” isminin nedeni ise, Adams-Shawn’ın, düğüne katılan konukların gözbebeklerine yansıyan anları fotoğraflaması.

O, düğün hazırlıkları ve düğün sırasında, çiftlerin ve onların ailelerinden kimselerin gözlerinin içine yansıyan en özel anları yakalıyor.


Düğün öncesinde gelinin hazırlıkları, düğün anı ve diğer etkinlikler esnasında; çiftler ve onların ailelerinden kimselerin gözlerine, tam olarak bir adım mesafe uzaklıktayken, fotoğraflarını çekiyor ve günlük düğün sahneleri, bu sayede kendine özgü büyüleyici bir bakış olarak karşımıza çıkıyor.

Bu fikir, ilk olarak bir müşterisinin fotoğrafını çekerken onun gözünde gördüğü yansımadan sonra aklına gelmiş.


İlk “escape” fotoğrafını Ekim 2011’de bir müşterisinin gözünde gördüğü yansıma sonrasında çekmiş. Müşterisi de kendisi de bu fotoğrafı çok beğenmiş ancak yine de o, 2014 Kasım’ına kadar düzenli olarak çekmemiş bu fotoğraflarını.

Çektiği ikinci “eyescape” fotoğrafıyla ise geçen yıl Uluslararası Büyüteç Ödülleri’ne girmiş ve yarışmada da onun sıradışı tekniği büyük ilgi görmüş.


Adams-Shawn dışında bir kaç fotoğrafçı var benzer fotoğraflar çeken. Ancak hiçbiri, onun yaptığı gibi, fotoğraflarını tören esnasında çekmiyor.

Onun sıradışı fotoğraf kareleri, belki de bu yüzden, Uluslararası Büyüteç Ödülleri isimli yarışmada da gerçekçi bulunmamış. Ancak yapılan incelemeden sonra jüri tarafından, fotoğrafların anlık çekimlerle elde edildiği onaylanmış ve jüri Adams-Shawn’dan özür dilemiş.

Ve şimdilerde Adams-Shawn uygun ışığı yakaladığı her düğünde “eyescape” fotoğrafları çekebiliyor.


Çoğu müşterisinin de bu mükemmel kareleri yakalamak istediğini söyleyen Adams-Shawn, her zaman anlamlı sonuçlar ortaya çıkmadığını; çünkü odaklamanın bu karelerin ortaya çıkmasında çok önemli olduğunu söylüyor.

Bu fotoğrafta, damadın iki yaşındaki kızının gözüne yansıyan düğünlerini görüyoruz. Ve doğru odaklama yapabilmek için milimetrik hesaplar yapan Adams-Shawn, bu fotoğrafı çekerken çok fazla zorlanmış.

Onun en sevdiği fotoğraflar duygusal olanlar; tıpkı iki yaşında bir çocuğun anne ve babasının düğününü izlemekte olduğu bu fotoğraf gibi…


Bir diğeri de, derin kişisel hislerin olduğu fotoğraflar…


Burada, bir damat, gelinini düğünleri öncesinde poz verirken izliyor.

Adams-Shawn bir sonraki projesinin ise baloncuklar olduğunu söylüyor.


Bu birbirinden muhteşem fotoğrafların yer aldığı videoyu buraya bırakıyoruz ve Adams-Shawn’ın yeni fotoğraflarını heyecanla bekliyoruz.



Kaynak: listelist.com




İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.