Dönem Sonlandırma&Faturalandırma İşlemleri Hakkında!

Bifokal (multifokal) Gözlük Reçeteleri, Üniversite ve Eğitim Araştırma Hastanelerinde görev yapan Asistan Hekimler tarafından düzenlenen Reçeteler ile Dönem Sonlandırma/Faturalandırma işlemleri Hakkında!

Dönem Sonlandırma&Faturalandırma İşlemleri Hakkında!
31 Temmuz 2015 Cuma 09:12


Sayın Üye Meslektaşlarımız;

29 Temmuz 2015 tarihinde SGK Genel Sağlık Sigortası Genel Müdürlüğü ile yapılan görüşme sonucunda;

1-) Bifokal (multifokal) gözlük camı verilen hastalarımıza ait gözlük reçeteleri “Kurum Zararı“ uyarısı ile Medula Optik Provizyon Sistemine kaydı yapılamaması sebebiyle Kurum ile yapılan görüşmede Hizmet Sunumu Genel Müdürlüğü  tarafından teknik alt yapının düzenlenerek bu akşam veya en geç 31.07.2015 tarihinde mevcut bifokal (multifokal) gözlük reçeteleri sisteme kayıt yapılacaktır.

Hizmet Sunumu Genel Müdürlüğü tarafından anılan tarihe kadar düzenleme yapılamaması durumunda, Kurum ile Temmuz 2015 dönemine ait bu reçetelerin kaydedilmesi için ayrıca ek süre talebinde bulunulacaktır.

2-) Üniversite ve Eğitim-Araştırma Hastanelerinde görev yapan Asistan Hekimler tarafından düzenlenen reçeteler 6 Temmuz 2015 tarihinden bugüne kadar sisteme kayıt yapılamamıştır.

Asistan Hekimler ile ilgili olarak SUT (Sağlık Uygulama Tebliği) yapılan düzenleme ile bu sorun düzeltilmektedir. Yeni SUT Sayın Bakan Bey de imzada olması sebebiyle bugün müesseselerimizde bulunan ve sisteme girilemeyen asistan hekim tarafından düzenlenen reçeteler ait olduğu hastanelerde ayrıca uzman hekim kaşesi basılarak sisteme girilecektir.

3-) Yeni SUT makam tarafından yayınlandıktan sonra Asistan Hekimler tarafından düzenlenen reçeteler müesseselerimizce karşılanabilecektir.

4-) Temmuz 2015 Dönemine ait Dönem Sonlandırma ve Faturalandırma ile diğer iş ve işlemler daha önceki uygulamalarda olduğu gibi yapılacaktır.

5-) Dönem sonlandırma işlemlerinden sonra Reçete listelerinde manuel ve e-reçeteler birlikte çıkacaktır. E- Reçeteler için ayrıca bir dönem sonlandırma veya ayrı bir reçete  listesi alınması söz konusu değildir.

6-) Döneme ait zarf veya koli hazırlama düzeni ile evrak adetlerinde (Fatura 1 asıl 2 suret/fotokopi, reçete listesi 3 adet, Fatura dilekçesi 3 adet zarf/koli içine, 3 adet fatura dilekçesi ise zarf/koli üstüne eklenecek) bir değişiklik yoktur.

7-) Ağustos 2015 döneminde ise Kurum tarafından yayımlanan zeyilname-2 ve yürürlükte bulunan Görmeye Yardımcı Tıbbi Malzeme Sözleşmesi hükümleri ile mevzuat çerçevesinde hizmet sunumu yapılacaktır.

Diğer taraftan bazı internet sitelerinde anılan konu hakkında bilgi amaçlı yapılan açıklamalar ise sadece o ile (Ankara) ait bir uygulamadır. Ankara ili dışındaki Meslektaşlarımızın bu açıklamaları dikkate almamalarını önemle rica ederiz.

Bilgilerinize, 

Kaynak: gozder.com

 

 



İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.