Danışmanlık Eğitimi almayan evlenemeyecek!!!

Sağlık Bakanlığı'nın uyguladığı Evlilik Öncesi Danışmanlık Eğitimi'ni almayan çiftler evlenemeyecek.

Danışmanlık Eğitimi almayan evlenemeyecek!!!
01 Ekim 2014 Çarşamba 06:32

 

Amasya'da uygulama kapsamında Halk Sağlığı Müdürlüğü'nün düzenlediği eğitime katılan genç çiftlere yastık ve katılım sertifikaları Vali İbrahim Halil Çomaktekin'in de katıldığı programda verildi.


Sağlıklı Yaşam Merkezi bünyesinde kurulan Evlilik Öncesi Danışma Merkezi'nin üreme sağlığı, aile planlaması, cinsel yolla bulaşan enfeksiyonlar, akraba evliliği, genetik geçişli hastalıklar ve kalıtsal kan hastalıklarıyla ilgili danışmanlık hizmeti verdiğini belirten Amasya Halk Sağlığı Müdürü Dr. Öner Nergiz, "Evlenmek isteyen çiftler aile hekimliklerine başvuruyor. Tahlil ve tetkikleri yapıldıktan sonra aile hekimlerimiz tarafından değerlendiriliyor. Toplum Sağlığı Merkezi bünyesinde bulunan Evlilik Danışma Merkezi'ne yönlendiriliyor. Eğitimlerini aldıktan sonra katılım sertifikası ve sağlık raporu düzenleniyor" dedi.

 

Evlilik öncesi sürecin toplumda ve aile ortamında çok rahat konuşulamadığına dikkat çeken Vali Çomaktekin de, "Güçlü toplumlar güçlü ailelerde sayesinde oluşur. Bir toplumun geleceğinin ebedileşmesi için toplumda aile müessesesinin güçlü olması lazım. Aile müessesesi de anne ve babalardan oluştuğuna göre anne ve babaların bedensel, fiziksel ve ruhsal açıdan çok iyi yetişmiş, bu konuda bilgili olmaları gerekiyor" diye konuştu.

 

Programda Vali Çomaktekin ile yanındaki Vali Yardımcısı Suat Seyitoğlu, İl Sağlığı Müdürü Ömer Deniz, Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri M. Rüştü Ertosun, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Ahmet Duman ve Valilik Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Hamdi Yanık'ın da aralarında olduğu yetkililere Evlilik Öncesi Danışmanlık Eğitimi hakkında slayt eşliğinde bilgi verildi.

 

Kaynak: medimagazin.com.tr


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.