Çok Narin ve Tahrişlere Karşı korunmasız.

Geceleri en yüksek düzeyde olan su kaybını ve kuruluğu ortadan kaldırıyor.

Çok Narin ve Tahrişlere Karşı korunmasız.
16 Haziran 2014 Pazartesi 08:00

Gece kremi losyondan daha etkili!

Gece kremleri, geceleri en yüksek düzeyde olan su kaybını ve kuruluğu ortadan kaldırır. Ayrıca gündüz fondöten altında kullanılan krem ve losyonlardan çok daha etkili bir örtü yaratabilir

Gece kremleri gündüz kullanılan kremlerden ve losyonlardan çok daha yoğundur. Bu zengin yapıları sayesinde gece kremleri ciltte yumuşak bir örtü yaratır; birçok insan bu etkiye gündüzleri veya fondöten altında sahip olmak istemez. Gece kremlerinin faydalı olmasının iki nedeni vardır. Birincisi; transepidermal su kaybı, geceleri en yüksek düzeydedir ve gece kremi bu kuruluğu ortadan kaldırır. İkincisi ise; vücut hücreleri geceleri besinlerle donatılır ve yenilenir. Bu yüzden de gece, cildin ihtiyaç duyduğu hammaddeleri sunmak için uygun bir zamandır. Gece, dış etken kaynaklı serbest radikal hasarının en düşük düzeyde olduğu zaman dilimidir. Geceleri kapalı alanda, karanlıkta ve aktif olmayan bir durumda olduğunuzdan cildinizde de daha düşük düzeyde serbest radikal oluşumu söz konusudur. Hareketlerdeki kısıtlanmanın neden olduğu bu avantajı kullanarak gün boyu biriken serbest radikalleri yok edebilirsiniz.

 

DERİ İNCEDİR


Gözlerinizin çevresindeki deri incedir ve nemlendirici malzemeleri yüzünüzün diğer bölgelerindeki derilerden çok daha hızlı emer. Çok narin olduğundan tahrişlere karşı korunmasızdır. Göz bölgesinde ayrıca hiç yağ bezi yoktur, bu sebeple çok az doğal yağlanma söz konusudur. Göz kremleri tüm bunlar düşünülerek formüle edilmiştir. Yüzde kullanılan nemlendiricilerle genelde aynı içeriğe sahip olup diğer bölgelere uygulanan formüllerden çok daha hassastırlar. Göz çevresindeki dokular o kadar hassas ve yaşlanma etkilerine karşı o kadar savunmasızdır ki, çoğu göz kremi sadece cildi nemlendirmek dışında birçok işleve daha sahip olacak şekilde tasarlanır.

 

GÖZ ÇUKURUNA SÜRÜN


İyi bir göz kremi; hücreler arasındaki boşlukları doldurarak şişkinlik yaratan su miktarını azaltmak için kafein, genleşmiş damarları daraltmak için K vitamini, serbest radikal hasarını önlemek için C vitamini, enflamasyonu azaltmak için cilt yumuşatıcıları ve retinol gibi kırışıklık savaşçıları içermelidir. Güneş korumasının da eklenmesi gözaltı torbalarındaki halkaları azaltır. Bazı kadınların göz kremlerini yanlış kullandıklarını fark ettim. Kremin üst göz kapağından göz üstüne ve alt kirpiklere kadar sürülmesi gerektiğini sanıyorlar. Bu bölgeler hassas bölgelerdir ve cilt burada çok ince olduğundan, göz kapağının altı ve üstüne sürülen krem derhal emilecektir. Bu sebeple en güvenlisi, göz kremlerinin göz çukurunu çevreleyen kemik sınırları boyunca göz çevresine sürülmesidir.

 

SIK VE DÜZENLİ NEMLENDİRME PÜRÜZSÜZ GÖRÜNÜM SAĞLAR


Cildi dışarıdan nemlendirmek ve yağlı tutmak birçok fayda sağlar. Birincisi; iyi formüle edilmiş bir nemlendirici, cildin üst katmanlarındaki doğal nemlendirme faktörlerini de harekete geçirir. İkincisi; nemlendirici etrafa dağılan ve gevşek duran ölü deri hücrelerinin birbirlerine yapışmasını sağlayarak cildin yüzeyini pürüzsüzleştirir. Üçüncüsü ise; bir nemlendirici, formülüne bağlı olarak, cildin üzerine ince bir örtü gibi yayılarak nemin dışarı kaçmasını engeller. Pürüzsüz ve nemli görünümün geçici olduğu doğrudur ancak nemlendirme sık ve düzenli uygulanırsa iyileşmeler kalıcı hale gelebilir.

 

SALDIRILARDAN KORUR


Pürüzsüz görünme ve yumuşak hissetmenin yanı sıra cildin üst tabakalarını su ve nemlendirici içerikler ile nemlendirmek, bariyer fonksiyonunu artırır. Bozulmamış, sağlıklı bir bariyer cildin kendi nemlendirme sisteminin en yüksek kapasite ile çalışmasına olanak tanır. Ayrıca, çevresel saldırılara karşı daha iyi bir koruma sağlar.

 

Kaynak : sabah.com.tr


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.