Çocukta Göz Tembelliği İhmale Gelmez

Op. Dr. Zübeyde Aydın Başekim, çocuklarda göz tembelliğinin ihmale gelmeyeceğini söyledi

Çocukta Göz Tembelliği İhmale Gelmez
28 Haziran 2020 Pazar 14:00

“Çocukta göz tembelliği ihmale gelmez”

Afyonkarahisar Özel Fuar Hastanesi Göz Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Zübeyde Aydın Başekim, çocuklarda göz tembelliğinin ihmale gelmeyeceğini söyledi

Özel Fuar Hastanesi Göz Polikliniği doktorlarından Op. Dr. Zübeyde Aydın Başekim, çocuklarda göz tembelliği hakkında bilgi verdi.
Göz tembelliğini erken çocukluk döneminde normal görsel gelişimini tamamlayamamış göz için kullanılan bir terim olarak açıklayan Dr. Başekim, “Beyin her iki gözden gelen görüntüleri üst üste çakıştırarak tek görüntü elden etmektedir.

Gözlerden birinden beyne tek görüntü gelmezse beyin o gözü iptal etmektedir. İşte buna ‘Göz Tembelliği’ diyoruz. Göz tembelliğinin çeşitli nedenleri vardır. Bunlar; Şaşılık, doğuştan katarakt olması, 2 göz arasında bir numaradan fazla fark ya da her bir gözde ayrı ayrı yüksek astigmatizma, miyopi veya hipermetropi olması (anizometropi) kornea, lens ve vitreus gibi gözün şeffaf kırıcı ortamlarının şeffaflığını kaybetmiş olmasıdır. Doğuştan göz kapağının düşüklüğünün görme eksenini kapatması Nistagmus diye adlandırılan doğuştan gözlerde titreme olması nedenler arasındadır.” ifadelerini kullandı.

Kaynak:kocatepegazetesi.com


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.