Çocuklara Gözlük Yardımı

Hataylı bir hayırsever tarafından ihtiyaç sahibi Suriyelilere gözlük yardımı yapıldı.

Çocuklara Gözlük Yardımı
12 Mart 2014 Çarşamba 12:22

 Ülkelerindeki iç savaştan kaçarak Türkiye'ye sığınan Suriyelilere gözlük yardımı yapıldı.


Yayladağı ilçesinde yaşayan ve imkansızlıktan dolayı gözlük alamadığı belirlenen çoğu çocuk 24 Suriyeliye Hataylı hayırsever tarafından gözlük yardımında bulunuldu.


Suriyeli öğretmen Adnan Urlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Antakya'da gözlükçülük yapan bir hayırseverin Suriyelilerin gözlük ihtiyacının karşılanması için katkı sağladığını bildirdi.


İlk olarak 24 Suriyeliye gözlük hediye edildiğini ifade eden Urlu, "Gözlük kullanan Suriyelilerden bazılarının gözlükleri eskimiş, kırılmış veya kaybolmuştu. Maddi durumdan dolayı gözlük alamıyorlardı. Bu hayırsever hızır gibi yetişti ve ihtiyaçlarını karşıladı. Onları çok sevindirdi. İhtiyaç olursa karşılamaya devam edeceğine de söz verdi. Allah ondan razı olsun" diye konuştu.


Bir yıl sonra gözlüğüne kavuşan 11 yaşındaki Hadi Molla, kendisine gözlük hediye eden hayırsevere teşekkür etti.
Tedavi gördüğü Suriye'de doktorun sağlığı için gözlük kullanması gerektiğini söyleyen Nuhazır Zir ise "O günlerde Türkiye'ye kaçtım ve gözlüğüm yoktu. Bunun için okumakta zorlanıyordum. Şimdi çok mutluyum. Hayırseverden Allah razı olsun" dedi.

 

 


Kaynak: AA


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.