Büyük Düşünmek, Hedef Büyütmek

Bir başına hayal edemeyeceğini bir araya gelerek hayalden hayata taşımak...

Büyük Düşünmek, Hedef Büyütmek
22 Aralık 2014 Pazartesi 11:26

TOOMD yönetimi ''21 Aralık Dünya Kooperatifçilik Günü'' dolayısıyla kooperatiflerin optik sektörü için önemini anlatan bir açıklama yayınladı. Açıklama şu şekilde:

 

Kooperatif Tek Tek Başaramadığını El Birliği ile Başarmaktır, Kooperatif Büyük Düşünmek, Hedef Büyütmektir

 

"Ortaklarının gereksinimlerini uygun şartlarda elde etmelerini sağlamak amacıyla kurulan birlik." "Üreticilerin, aracıyı ortadan çıkararak ürünlerini daha iyi şartlarda pazarlamak için kurdukları ortaklık." Her iki ifade de Türk Dil Kurumunun sözlüğünde kooperatif kelimesinin tanımı olarak yer alıyor. Bu ifadeler doğrudur. Ancak bu ifadeler bugünün kooperatiflerinin ekonomik sistemde üstlendiği işlev ve rolü ifade etmede eksik kalır.

 

Kooperatif güç birliğidir. Kooperatif tek tek başaramadığını el birliği ile başarmaktır. Kooperatif bir çatı altında birleşerek iri ve diri olmaktır. Kooperatif bir başına imkânsız görüneni omuz omuza vererek mümkün hale getirmektir. En önemlisi de kooperatif büyük düşünmek, hedef büyütmektir. Bir başına hayal edemeyeceğini bir araya gelerek hayalden hayata taşımaktır......

 

Evet, bizim kooperatifçiliğimiz sırtında hala bazı bagajlarla mesafe almaya çalışıyor. Kooperatiflerimiz hala müesseselerimizde ekonominin güçlü bir dişlisi olamadı. Ancak, ülke kooperatifçiliği açısından umutlu olmamızı gerektirecek sebeplerimiz çoğaldı. Bir an önce kooperatifçilik strateji belgesini yayınlanmalı. Kooperatifleri bir sivil toplum örgütü konumundan iktisadi bir aktör konumuna yükselmeli.

 

İki binli yıllara girerken kooperatifçilikle nelerin başarılabileceğini ülkemiz dışından örneklerle izah ediyor, uzaklara methiyeler düzüyorduk. Şimdi kendi örneklerimiz, kendi modellerimiz de var. Dün özendiklerimizin özendiği bir modelimiz, kendi coğrafyalarımızda anlatılan başarı hikâyemiz var.

 

Kooperatifçiliği eğer ucuz almak ve pahalı satmak gibi dar kalıplara hapsetmezseniz, O'nun sanayi ile de taçlanacağının, finansman problemine de çözüm üreteceğinin, üretim bandına konulan her ürüne müdahil olacağının, sattığını katma değerli hale getirerek ekonomik sürecin bütününe de müdahil olunabileceğinin, daha da önemlisi faaliyet alanını büyüttükçe üreticisini de büyüteceğinin ispatı Türkiye Gözlükçüsüdür.

 

Gözlükçülük de başlayan bu süreci bir marka altında toplayıp nihai tüketiciye kadar ulaştırmak ve dünün içe kapanık sektöründen dünyanın en büyük kooperatifler birliğini çıkarmayı hedeflemek kooperatifçiliği geniş yorumlamanın ve bir kalıba hapsetmemenin sonucudur.

 

Dünya Kooperatifçilik günü vesilesiyle ülkemiz kooperatifçiliğine yeni bir ivme kazandırılmasının, yeni bir bakış açısı getirmenin gururunu yaşamak en büyük hedefimiz ancak yaptıklarımızla yetinmeyeceğimizi ve başka coğrafyalarda halen anlatılan bu başarı hikâyesini yeni başarılarla zenginleştirerek yazmaya devam etme kararlılığında olduğumuzu ifade ediyor, Türkiye Kooperatifçiliğine ve ülke ekonomisine katkı verme azim ve kararlılığından asla taviz vermeyen, refah ve zenginliğin her kesime ve herkese ulaşmasını amaç edinen Kooperatifleri ve onun sahipleri adına, birlik ruhunun her meselenin çaresi olduğunu hatırlatarak 21 Aralık Dünya Kooperatifçilik Gününü kutluyoruz.

 

Türkiye Optik ve Optometrik Meslekler Derneği Yönetim Kurulu


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.