Bu Uygulama Göz Bozukluklarını Tespit Ediyor

Çocuklardaki göz bozukluğu erken yaşlarda mobil uygulamalar ile tespit edilebilecek.

Bu Uygulama Göz Bozukluklarını Tespit Ediyor
04 Ekim 2019 Cuma 09:20

Bilim insanları bu amaçla özel bir uygulama geliştirdi.

Göz bozukluğu erken yaşta teşhis edilmeli

Bebeklerin, gözlerindeki sorunları belirtip yardım istemeleri, dertlerini anlatmaları mümkün değil. Bu da çocukların göz sorunlarının yıllarca fark edilmeden büyümesine neden olabiliyor.

Yeni bir uygulama ise bu konuda ebeveynlere destek oluyor. CRADLE isimli uygulama yakında iOS ve Android cihazları için yayınlanacak. Yapay zeka teknolojilerini kullanan uygulama, teşhis edilmiş hastalık sahibi çocukların gözlerini inceleyerek geliştirildi. Uygulama, olası benzer göz hastalılarına sahip çocukları fotoğralardan tanıyacak ve uyarı yapabilecek.

Geliştiriciler bu uygulamadaki sonuçların kesin teşhis olmadığının da altını çiziyor. Ancak “olası” riskler konusunda ebeveynleri uyararak çocukları göz doktoruna göstermeleri için teşvik ediyor.

Öte yandan uygulama sadece çocuklar üzerinde değil, her yaştan insanın olası göz sorunlarını teşhis etmede yardımcı olarak kullanılabilecek.

Kaynak: www.donanimgunlugu.com


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.