Bu Lensler İle Doktorunuz Gözünüzün Önünde Olacak.

Kanser, şeker hastalığı gibi bir çok hastalık erkenden teşhis edilebilecek...

Bu Lensler İle Doktorunuz Gözünüzün Önünde Olacak.
08 Ağustos 2017 Salı 10:14

İyi olacak hastanın doktorunun artık ayağına bile gelmesine gerek yok, hastalıkları erken teşhis eden lensler sayesinde doktorunuz gözünüzün önünde olacak.

Sadece göz hastalıklarını tedavi etmek amacıyla kullanılanılan kotakt lenslerin yerini hastalıkları erken teşhis edebilen lensler alacak. Gelecekte en çok kullanılacak teknolojilerin ilk sırasında gösterilen lens teknolojisi için bilim adamları harıl harıl çalışırken, lenslerin oluşturacağı büyük pazardan pay almak isteyen şirketler de yatırım yapmak için fırsat kolluyor.

Alt yapısı ABD'nin Oregon Üniversitesinde hazırlanan yeni teknolojik lensler, içlerine yerleştirilen şeffaf sensörler sayesinde kanser, şeker hastalığı gibi bir çok hastalık erekenden teshis edilerek hastaya erken tedavi olabilme şansı doğacak. Hayat kurtaran lenslerin projesini yürüten ekibin başınada bulunan Oregon Üniversitesinden Kimya Mühendisi Greg Herman lenslerin en erken zamanda üretilebilmesi için bir kaç şirketle görüşme halinde olduklarını açıkladı. Ne zaman piyasa sürüleceği belli olmasada yeni lenslerin yakın zamanda hayatımızdaki yerini alacağı görünüyor.






Kaynak: haberler.com

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.