Bu jel sayesinde diyabet körlüğü kalmayacak!

Yeni bulunan jel sayesinde körlük, diyabet hastalarının kaderi olmaktan çıkacak. Aynı jel, yaşa bağlı görme kayıplarına da iyi gelecek.

Bu jel sayesinde diyabet körlüğü kalmayacak!
17 Eylül 2014 Çarşamba 07:24

 

Londralı bilim insanlarının geliştirdiği jel kıvamındaki ilaç, diyabet sonucu oluşan körlüğü geçmişte bırakacak. Göze enjekte edilecek jel kıvamlı bu ilaç, yaşlanmaya bağlı görme kayıplarında da kullanılacak.

Londra’da düzenlenen Avrupa Katarakt ve Refraktif Cerrahi Derneği Kongresi’nde yapılan açıklamaya göre, geliştirilen jel kıvamındaki ilaç diyabetli hastalarda körlük oluşumunu engelleyecek.

Kongrede konuyla ilgili açıklama yapan Dr. Pravin Dugel, “Diyabetin yol açtığı körlüğün en önemli nedeni, göz damarlarındaki kanama. Doku bu nedenle retinaya yapışıyor ve bir süre sonra yırtıklar oluşuyor. Yeni geliştirilen jel, göze enjekte ediliyor ve böylece dokunun retinaya yapışmasını erken dönemde engelleyerek, körlüğe mani oluyor.” dedi.

Tek enjeksiyon yeterli
İlaç sadece diyabetli hastalarda değil, yaşlılığa bağlı görme bozukluklarını da çözecek. Bu konuyla ilgili de açıklama yapan Dr. Pravin Dugel, “Bu jel ilaç göze enjekte edildiğinde, retinayı çekiştiren dokulara gidiyor ve hücreler birkaç ay içinde iyileşiyor. Bin hasta üzerinde yapılan çalışmalarda, hastaların yarısının tek bir enjeksiyon ile tedavi olduğunu gördük.” dedi.


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.