Botox yöntemi ile sağlığına kavuştu.

Şaşılığa botoxlu çözüm

Botox yöntemi ile sağlığına kavuştu.
18 Haziran 2014 Çarşamba 10:49


Ordu'da yaklaşık 9 ay önce geçirdiği ateşli bir hastalık sonucu sağ gözü şaşı olan ve çift görmeye başlayan 12 yaşındaki Yasin Seçkin, Medical Park Ordu Hastanesi Göz Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Opr. Dr. Erol Eyüboğlu'nun uyguladığı botox yöntemi ile sağlığına kavuştu.

 

Ünye' de yaşayan 12 yaşındaki Yasin Seçkin'in 9 ay önce geçirdiği ateşli bir hastalık sonucu sağ gözünde içe dönük şaşılık oluştu. Bunun üzerine ailesi tarafından iki ayrı hastaneye götürülen Yasin Seçkin'i doktorlar şaşılığın zamanla geçeğini söyleyerek taburcu ettiler. Ancak geçen zaman içerisinde şaşılığı daha da arttı ve çift görmeye başladı. Bunun üzerine Yasin'in annesi yaptığı araştırmalar sonucunda Medical Park Ordu Hastanesi Göz Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Erol Eyüboğlu'na başvurmaya karar verdi. Burada yapılan kontroller sonucunda Opr. Dr. Erol Eyüboğlu'nun uyguladığı botox yöntemi ile Yasin' in gözündeki şaşılık ve çift görme düzeldi.


Medical Park Ordu Hastanesi Göz Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Opr. Dr. Erol Eyüboğlu, 6. sinir felci denilen bu hastalıklarda kendi kendine düzelme durumunun küçük yaş gruplarında erişkinlere göre daha az olduğunu belirtti. Eyüpoğlu, "Yasin Seçkin'e başvurduğu hastanelerde ameliyat önerilmemesinin nedeni bu grup şaşılıkların zaman içerisinde kendiliğinden düzelme ihtimalinin olmasıdır. Bu ciddi bir risktir. Çünkü ameliyat yapıldıktan sonra gözdeki şaşılık kendiliğinden düzelirse bu sefer de göz dışarıya doğru kaymaya başlar. Operasyon sırasında gözdeki kas kesildiği için dışa doğru oluşan şaşılığı düzeltme şansı çok azdır. Ama ameliyat yapılmayıp gözün normale dönmesi beklenirse de göz kasında geri dönüşü olmayan hasarlar ortaya çıkabilir. Ayrıca hastamızın şaşılık dışında zaman geçtikçe çift görme şikayeti de oluşmuş. Bu nedenle bizde hastamızın şikayetine çare bulmak için botox yöntemiyle sağ gözdeki kasların bir kısmının geçici olarak fonksiyonlarını durdurduk" dedi.


Eyüboğlu, şöyle devam etti: "Uyguladığımız botox yöntemi sonucunda 50 pd olan şaşılık 8 pd' ye kadar indi. Bu oldukça iyi bir düzelmedir ki biz normal şaşılık operasyonlarında 10 pd'e inişi başarılı bir sonuç olarak kabul etmekteyiz. Bu yöntem geçici bir yöntemdir. 5-6 ay sonra tekrarlanması gerekebilir. Botox tedavisinin etkisi geçene kadar hastamızın sağ gözündeki kaslar normal fonksiyonlarını kazanırsa, ameliyat olmasına gerek kalmadan eski haline dönmüş olacaktır."

 

Kaynak : milliyet.com.tr


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.