Bin 988 çocuk sağlık taramasından geçti.

Göz, diş ve kulak, burun, boğaz konusunda uzman doktorlar öğrencilerin sağlık taramalarını gerçekleştirdi.

Bin 988 çocuk sağlık taramasından geçti.
16 Haziran 2016 Perşembe 17:25

Düzce’de Sağlığım Okulda Takipte Projesinde bin 988 çocuk sağlık taramasından geçti.
Düzce’de Valilik, Sağlık Müdürlüğü ve Emniyet Müdürlüğü tarafından Sağlığım Okulda Takipte Projesi gerçekleştirildi. Proje kapsamında okullarda sağlık taramaları 26 Şubat 2016 tarihinde başladı ve yaklaşık 4 ay sürdü. Göz, diş ve kulak, burun, boğaz konusunda uzman doktorlar öğrencilerin sağlık taramalarını gerçekleştirdi.

28 OKULDA BİN 988 ÖĞRENCİ

Proje kapsamında 28 ilkokul ve anaokulunda toplam bin 988 öğrenci taramadan geçirildi. Taramadan geçirilen öğrencilerin 173’ünde göz hastalığına, 541’inde kulak, burun, boğaz hastalığına ve 620’sinde ise diş hastalığına rastlandı. Rahatsızlığı tespit edilen öğrenciler polikliniklere yönlendirilerek tedavilerine başladı. Öğrencilerden 169 tanesinin ise tedavisi tamamlanırken 170 öğrencinin tedavi süreci devam ediyor. 752 öğrencinin ise tedavisi yapılacak.
Proje 2015-2016 eğitim-öğretim yılının da sona ermesi ile birlikte bu yıl için tamamlandığı bildirildi ve bir program düzenlendi. Proje kapanış programına Vali Ali Fidan, İl Sağlık Müdürü Dr. Mahir Arslan, daire müdürleri, öğrenciler ve velileri katıldı.

PROJE GELECEK YILDA DEVAM EDECEK

Valisi Fidan, öğrencilerin sağlıklı olarak daha iyi eğitim alacaklarını vurgulayarak “Projede maksat çocuklarımız okul çağına başladığında eğer tespit edilmemiş, hastaneye ulaşmamış, ailenin tespit edemediği bir hastalığı varsa bunu tespit etmektir. Bu hastalıkları genellikle kulak ya da göz olabiliyor. Bu çocuğun eğitim kalitesini, öğrenme kapasitesini olumsuz etkiliyor. Bu öğrenilinceye kadar vakit geçiyor. Çocuk okulda sağlıklı bir şekilde kaliteli eğitim alsın istiyoruz. Bazı hastalıklarda zamanında tespit edilmediğinde daha ileri gidebiliyor. Düzce kapsamında bin 988 öğrenci kontrolden geçirildi. Eğitime başlayan tüm çocuklar sağlık kontrolünden geçsin istiyoruz. Ancak önümüzde ki eğitim öğretim yılında daha fazla çocuk kontrolden geçecek. Bir rahatsızlıkları varsa tedavileri yapılsın istiyoruz. Tedavi takiplerini de yapıyoruz. Tedaviler tamamlandığında proje amacına ulaşmış olacak” dedi.

İl Sağlık Müdürü Dr. Mahir Arslan ise projenin amacı hakkında bilgiler vererek “Okul sağlığı hizmetlerinin yürütülmesinde sağlık çalışanları, okul personelleri ve öğrenci velileri ile işbirliği yapılarak bir ekip anlayışı içinde anasınıfı, ilkokul öğrencilerinin kulak, burun, boğaz, ağız, diş, göz muayene ve hastalık taramalarının yapılması sağlıklı okul yaşamının en üst düzeye çıkarılmasıdır” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından ise projede emeği geçen doktor ve hemşire ve ilgililere teşekkür belgesi verildi.

Kaynak: milliyet.com.tr


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.