Bilgisayar ekranındaki toz gözü olumsuz etkiliyor!!!

Uygun çözünürlükte ekran seçilmesi ve ekran üzerindeki toz ve kirin temizlenmesi gerekiyor.

Bilgisayar ekranındaki toz gözü olumsuz etkiliyor!!!
08 Ekim 2014 Çarşamba 11:11


ÇANAKKALE (CİHAN)- Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (OMÜ) Tıp Fakültesi Hastanesi Göz Hastalıkları Anabilim Dalı öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. İsmail Erşan, gözlerin zarar görmemesi için uygun çözünürlükte ekran seçilmesi ve ekran üzerindeki toz ve kire yer verilmemesini tavsiye etti.

 

Bilgisayar kullanımın yaygınlaşması ile birlikte göz ile ilgili rahatsızlıklar ciddi oranda artmıştır. Gözlerde ağrı, kuruluk hissi, batma, yanma, kaşıntı, sulanma, kızarıklık, bulanık görme, nesneleri çift görme gibi şikayetler görülüyor. Günümüzde, yoğun iş temposu ile birlikte bilgisayar ekranı başında kalma süresi 7-8 saati bulan kişilerde bu şikayetler daha da sık ve şiddetli görülmektedir.

 

Bilgisayarın gözü bozduğu yönündeki düşünce yanlış olduğunu belirten İsmail Erşan, uygun şartlarda kullanılmadığında kullanıcılarda rahatsızlık hissine neden olduğunu söyledi. Erşan, bilgisayar ekranının zararlı etkilerinden korunmak için, uygun çözünürlükte bir ekran kullanılmasını tavsiye ederek, ekran filtrelerinin veya benzer şekilde filtre özelliği olan gözlüklerin de bir göz doktorunun önerisiyle ekran karşında kullanılmasını önerdi.

 

Erşan bilgisayarın ekranından daha az etkilenmek için şu tavsiyelerde bulundu: "Uygun çözünürlükte ekranın seçilip, doğru şekilde konumlandırılmasına ilave olarak ekran üzerindeki toz ve lekelerin parlama ve yansıma problemine karşı temizliği de önemlidir. Bu koruyucu önlemlere ilave olarak göz doktorunun uygun gördüğü kişilerin mevcut gözyaşına destek olması amacıyla yapay gözyaşı damlalarını kullanması gerekmektedir."

 

Kaynak: bugun.com.tr


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.