Bilgisayar Başında Gecelemeyin

Göz Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Şeyda Atabay, özellikle yarıyıl tatilinde birçok ailenin, çocuklarını bilgisayar başında uzun saatler geçirmesine izin verdiğini belirterek, “Evladınızın göz sağlığı için bilgisayar başında gecelemesine izin vermeyin” dedi.

Bilgisayar Başında Gecelemeyin
27 Ocak 2018 Cumartesi 16:35

Uzun süreli bilgisayar kullanımıyla, göz bozukluklarının ilerlediğini belirten Op. Dr. Atabay, ebeveynlere seslenerek tatil dönemlerinde çocuklarının gece boyu bilgisayar başında geçirmelerinin doğru olmadığını söyledi. Op. Dr. Atabay, gece uykusunun vücut için “şifa” niteliğinde olduğunu, göz sağlığı için de bunun çok önemli olduğunu belirterek, “Gözün kendini dinlendirmesi gereken saatlerde, yani geceleri geç saatlere kadar bilgisayar başında geçirmekten uzak durmak çok daha sağlıklıdır” diye konuştu.

Miyopi hastalığı olanların, yoğun bilgisayar kullanımında miyoplarında ilerleme olmasının günümüzde sık rastlanan bir durum haline geldiğini ifade eden Op. Dr. Atabay, bilgisayar kullanımında göz sağlığı için önemle dikkat edilmesi gereken kurallar olduğunu belirti. Op. Dr. Şeyda Atabay şöyle devam etti: “Uzun saatler boyunca bilgisayar ekranına bakmak yüzünden göz kırpma refleksi azalır ve bu göz de kurumalara neden olur. Kızarıklık, batma, gözlerde ağrı ile de kendini hissettirir. Bu yüzden her 20 dakikada bir mola verin. Gözlerinizi uzağa bakarak dinlendirin. Bilgisayar ışıklarına karşı koruyucu gözlükleri tercih edebilirsiniz.  Eğer uzun süre çalışacaksanız,  suni gözyaşı damlaları da yine kuruluğa karşı kullanılabilir. Ama tüm bunların hekim kontrolünde olması gerekir”

Ailelerin, tatilde çocuklarına hediye olarak verdiği tablet ve cep telefonlarının ekranları için de tüm bunların geçerli olduğunu söyleyen Op. Dr. Atabay, “Ekran küçüldükçe sorunun da arttığını söyleyebiliriz. O yüzden tüm anne babalara hem kendileri hem de çocukları için tavsiyemiz, gözlerinin dinleneceği gece saatlerini bilgisayar başında geçirmemeleri” diye konuştu.

Kaynak: Egetelgraf.com
 


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.