Belki de Bu Son Şansımız!

"İnternetten kontak lens ve gözlük satışı yapmak en çok kimlerin işine gelir diye bir düşünelim. Ben size cevabı hemen vereyim"

Belki de Bu Son Şansımız!
19 Kasım 2018 Pazartesi 13:28

Değerli meslektaşlarım, Değerli Gözlük ve Lens kullanıcıları,

Bildiğiniz üzere Sağlık Bakanlığı’nın yönetmeliklerine göre internet üzerinden gözlük ve kontak lens satışı yasaktır. Buna rağmen bazı firmalar yasağa aldırmaksızın faaliyetlerini durdurmamış ve maalesef denetlenemeyen bu firmalar, satışlarına devam etmiştir.

Internetten Korsan Kontak Lens Satışına Dur Demek İçin Sen de İmzala ve İmzalat!

Bu yasal olmayan satışlar Sağlık Bakanlığı’nın denetim yapamamasından kaynaklanan göz sağlığı sorunlarına yol açabileceğinden hem son kullanıcıları, hem de haksız rekabet açısından optisyenlik müesseselerini olumsuz şekilde etkilemektedir.

Bu gerekçeler ile 21 Mayıs’ta başlayan ve 1 Haziran 2018’de biten bir eylem yapmıştım ve İstanbul’dan Ankara’ya yürümüştüm. Bu esnada da Opak Lens çalışanları, Sağlık Bakanlığı’nın internetten yasal olmayan kontak lens ve gözlük satışlarına dikkati çekmek üzere toplam 7406 gözlükçü ve optisyenden imza toplamıştı.

O tarihte Sağlık Bakanlığı yetkilileri bize söz vermişti ve kanun maddesi olarak ilk çıkacak torba yasaya koyacaklarını belirtmiş ve hatta taslak metni göstermişlerdi.

Sonrasında hiçbir açıklama yapılmadan bu madde tekrar yasadan çıkarılmıştır ve bu madde olmadan komisyona sunulmuştur. Dernekler, bu konuyu bildiği halde ses çıkartmamaktadır.

İnternetten kontak lens ve gözlük satışı yapmak en çok kimlerin işine gelir diye bir düşünelim. Ben size cevabı hemen vereyim, bu durum en çok yabancı sermayeli uluslararası perakende firmalarının işine gelir.

Neden?

1- Internet alt yapıları zaten hazır ve global olarak kullanıyorlar. Diğer ülkelerden tecrübeliler ve bu yolla yüksek bir ciro yapmayı planlıyorlar.

2- Televizyonda ve gazetelerde yapamadıkları reklamlarını bu mecrada yapabilecekler. Yani dünyada güçlü olan, Türkiye’de de daha güçlü olacak ve global yapıları gereği ticaret tamamen sağlığın önüne geçecek.

Türkiye de şu an 6560 adet optisyenlik müessesesi var ve 6000’den fazla da bağımsız yerel bağımsız optisyenlik müessesi var. Şöyle kaba bir hesap yaparak, 6000 ruhsatlı optisyenlik müessesesinde tüm çalışanları da dahil etsek (minimum 4 kişi) toplam sektör çalışanı sayısı 24,000 kişi eder. Ailelerini de minimum 4 kişi olarak kabul etsek 96,000 kişi yapar. Hatta eşimizi dostumuzu arayarak durumu anlatsak bir 96,000 kişi daha yapar. Yani 200.000 kişi bu sektörde ciddi bir ses getirir.

Aslında 5 milyon gözlük ve kontak lens kullanıcısını da saymak gerekir. Çünkü hiç kimse sağlığın ticarete bulaşmasını istemez.

Sözün özü 15 Kasım 2018’de başlattığımız Change.org imza kampanyası belki de son şansımızdır. Ama maalesef bu kampanyayı şu ana kadar sadece 1,200 kişi destekledi.

Lütfen biraz duyarlı olalım ve bu kampanyayı imzalayıp, yabancı sermayeye teslim olmayalım.

Biz sonuna kadar yılmayacağız. Sağlık Bakanlığı’na giderek bu durumu göz sağlığının lehine değiştirmek için elimizden geleni yapacağız. Lütfen Change.org kampanyasını imzalayın ve imzalatın ki elimizde sizin de bu konuyu desteklediğinizi gösteren imzalarınız olsun. Sesimizi daha güçlü çıkarmak için gereken bu. Çabanız ve desteğiniz için şimdiden hepinize teşekkür ederim.

Erol Harbi
Opak Lens Yönetim Kurulu Başkanı

Lütfen kampanyayı imzalamak için aşağıdaki linki tıklayınız.
Change.org: korsan lens satışına hayır kampanyası

 

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Gökhan görgeç - 5 yıl önce
Korsan lens, korsan gözlük satışına ve emek hırsızlarına hayır!