Bebeklerde Göz Kayması…

Bebeğinizin gözünde hafifte olsa bir kayma fark ettiyseniz, evde uygulayabileceğiniz bazı yöntemlerle bu durumdan kurtulmak mümkün. Peki, bebeklerde göz kayması (şaşılık) neden olur? Şaşılık nasıl anlaşılır? Yalancı şaşılık nedir? Bebeklerde göz kayması normal mi? İşte cevabı...

Bebeklerde Göz Kayması…
10 Kasım 2018 Cumartesi 10:30

Gözlerin aynı hizaya bakmaması yani birinin diğerine göre daha kenara doğru bakması yaygın görülen göz kaymasının belirtilerindendir. Bu durum yetişkinlerde görülebildiği gibi yeni doğanlarda da sık sık yaşanır.
Çoğunlukla 1-4 yaş civarında ortaya çıkan bu durum sizin bebeğinizde de görülüyorsa vakit kaybetmeden doktora gitmelisiniz.

İlk üç ayda hafif bir kaymanın normal bir durum olabileceğini söyleyen uzmanlar, bu durumun nedeninin göz sinirlerinin tamamen gelişememesinden kaynakladığını vurguluyor.

Bebeklerde Göz Kayması Nasıl Anlaşılır?

Gözbebeğin içindeki siyah noktanın farklı taraflara bakması,
Gözlerin aynı anda hareket etmemesi,
Baş ağrısı görülme,
Çift görme gibi işaretler, bebekte göz kayması olduğunun belirtisidir.

Bebeklerde Göz Kayması (Şaşılık) İçin Neler Yapılabilir?

1- Göz Bandı
Kaymayan göze bant takarak, kayan gözün kaslarını kuvvetlendirebilirsiniz. Her gün 2-3 kez takılan göz bandı, ileri derecedeki şaşılık için 6 saate çıkartmalısınız.

2- Göz Damlaları
Göz bandı takmakla uğraşmak istemiyorsanız doktorunuzdan atropin damlası isteyebilirsiniz.

3- Göz Kayması Egzersizleri
Doktorunuzun önereceği egzersizler ile bebeğinizde kaymayı engelleyebilirsiniz.

Kaynak: Yasemin.com
 
 


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.