Bebeğin Büyük Mavi Gözleri Vardı Ama Korkunç Hastalığın İşaretiydi

"Büyük, güzel gözlerinin kötü bir şey olacağını hiç beklemiyordum."

Bebeğin Büyük Mavi Gözleri Vardı Ama Korkunç Hastalığın İşaretiydi
28 Eylül 2023 Perşembe 11:00

Bebeğime 'güzel iri gözleri' nedeniyle iltifat edildi - ama bunlar onun korkunç hastalığına dair bir ipucuydu

'Çok acı çekiyor ve baş edip edemeyeceğini bilmiyorum.'

Yeni anne Louise Bice, kız çocuğunun "güzel, iri mavi gözleri" hakkında iltifat almaya alıştı.

Ancak Aretria'nın büyüleyici gözlerinin körlüğe yol açan, yaşamı değiştiren, acı veren bir durumun belirtisi olduğunu bilmiyordu.

Artık 10 aylık olan Aretria, altı aylıkken gözlerinden biri "buğulu" hale geldi ve ışık, küçük kızın acı içinde çığlık atmasına neden oldu.

34 yaşındaki Louise ve eşi 29 yaşındaki Connor Bice, en küçük kızlarının gözüne bir oyuncakla çarpmış olabileceğini düşündüler.

Ancak daha sonra kendisine, görme siniri üzerinde artan baskı oluşturan genetik bir anormallik olan iki taraflı konjenital glokom tanısı konuldu ve acil ameliyat için hastaneye gönderildi.

Aretria, haziran ayında İngiltere'deki Birmingham Çocuk Hastanesi'nde gözündeki baskıyı hafifletmek için dört saatlik bir ameliyat geçirdi; ancak takip testi, ameliyatın başarısız olduğunu gösterdi.

Ağustos ayında ikinci bir ameliyat geçirdi ve ebeveynleri, tek gözündeki görme yeteneğinin neredeyse yüzde 100'ünü kaybettiğini bilmelerine rağmen şimdi sonuçları bekliyor.

Anne Louise şimdi diğer ebeveynleri semptomlara bakmaları ve büyük, yuvarlak gözlerin daha ciddi bir şeyin işareti olabileceği halde "güzel" olduğunu varsaymamaları konusunda uyarmak istiyor. The Medical Journal of Australia'ya göre genişlemiş gözler, iki taraflı konjenital glokomun önemli bir belirtisidir.

Louise şöyle dedi: “Ari'nin büyük, güzel gözlerinin kötü bir şey olacağını hiç beklemiyordum"

"Bir gün aniden gözleri karardı; bir dakika sonra düzeldi, 15 dakika sonra ise tamamen değişti.

"Uzmanlar onun üzerinde korkunç testler yapmak zorunda kaldılar ve ben onun iki gözünde de bir miktar görme kaybı olduğunu öğrendim."

Dört saatlik ilk zorlu prosedürü, bir ay boyunca günde altı kez göz damlası takip etti ve ayrıca bir hafta boyunca yüzüne koruyucu göz kalkanları bantlandı.

Bice, "İki ameliyattan sonra hâlâ ne olacağını bilmiyoruz" diye ekledi. “Sağ gözünde zaten sadece yüzde beş görüş kaldı.

“Çok acı çekiyor ve başka bir ameliyata dayanabilir mi bilmiyorum."

"Basınç kontrolden çıkmadan önce bu teşhisi koymayı başarmış olsaydık, şu anda tek gözü kör olmayabilirdi diye düşünüyorum.

"Eğer birisi bunun tuhaf olduğunu, sevimli olmaktan ziyade büyük gözlere sahip olduğunu söyleseydi kontrol ettirebilirdik - ama hiçbirimiz bunun bir tehlike işareti olduğunu bile bilmiyorduk.

"Doktorlar, doğumdan itibaren yüksek göz basıncına maruz kaldığını çünkü sıvı drenaj sisteminin henüz rahimdeyken gözünde düzgün şekilde oluşmadığını söyledi."

İkinci ameliyatın ardından Bice, belirtilerin ameliyatın ikinci kez başarısız olmuş olabileceğini gösterdiğine inanıyor.

Bice, "Büyük, güzel gözlere sahip olmak her zaman iyi bir şey değildir" dedi.

"Bunu daha önce bilseydik, şu anda sağ gözü kör olmayabilirdi"

Haber: www.7news.com.au


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.