Bausch + Lomb, Katarakt Lens Üreticisi Acufocus'u Satın Aldı

Bausch + Lomb, kataraktlı kişiler için göz içi lens portföyünü, AcuFocus'u ve daha geniş bir alan derinliği sunmak üzere tasarlanmış yedek implantını satın alarak geliştiriyor.

Bausch + Lomb, Katarakt Lens Üreticisi Acufocus'u Satın Aldı
21 Ocak 2023 Cumartesi 11:02

Bausch + Lomb, katarakt lens üreticisi AcuFocus'u Satın aldı

Bausch + Lomb, kataraktlı kişiler için göz içi lens portföyünü, AcuFocus'u ve daha geniş bir alan derinliği sunmak üzere tasarlanmış yedek implantını satın alarak geliştiriyor.

AcuFocus, Temmuz 2022'de IC-8 Apthera lensi için FDA onayını aldı. Küçük bir diyafram açıklığı kullanan göz içi merceği, göze çevresinden giren odaklanmamış ışığı filtreleyerek odaklanmış görüntüleri retinaya doğru yönlendiriyor.

Anlaşmanın duyurusunda Bausch + Lomb, yaklaşımın monofokal implantlara kıyasla uzak görüşlülüğü düzeltme yeteneğinin yanı sıra uzak mesafede net görüş sunabileceğini söyledi. İşlemin finansal koşulları açıklanmadı.

Bausch + Lomb CEO'su Joseph Papa yaptığı açıklamada , "Katarakt, 15 milyondan fazla bireyle veya 33 milyondan fazla küresel körlük vakasının yaklaşık yüzde 45'iyle 50 yaş ve üstü yetişkinlerde küresel körlüğe en büyük katkıyı sağlıyor" dedi. Satın alma işlemi için stratejik bir odak alanı olarak tanımlıyor.

AcuFocus, belirli bir astigmatizm düzeyine veya 1,5 diyoptriye kadar olan kişiler için lens onayının kataraktlı hastaların yaklaşık %82'sini kapsayacağını tahmin ediyor.

IC-8 lens daha önce 2015 yılında Avrupa'da CE işareti onayı almıştı ve ayrıca Avustralya, Yeni Zelanda ve Singapur'da da mevcuttu. AcuFocus, ABD'deki ilk ameliyatlarını bu ayın başlarında, bu yılın ikinci çeyreği için ülke çapında piyasaya sunulmasından önce sınırlı bir ticari sürümün parçası olarak gerçekleştirmeye başladığını duyurdu.

IC-8, Bausch + Lomb'un astigmatizm ve presbiyopi düzeltici lensleri içeren göz içi implant portföyünün yanı sıra önümüzdeki iki ila üç yıl içinde piyasaya sürülmesi planlanan genişletilmiş menzilli ve trifokal lensler geliştiren bir ürün hattına katılacak.


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.