Azami Dikkatli Olmamız Gereken Günler Yaklaşıyor…

118 delegenin otel, ulaşım ve buna benzer masrafları için sponsor arayışına girişmişler.

Azami Dikkatli Olmamız  Gereken Günler Yaklaşıyor…
08 Mart 2019 Cuma 14:28

Hepimizin Azami Dikkatli Olması
Gereken Günler Yaklaşıyor…


 

Değerli Meslektaşlarım,

Türk Optisyenler ve Gözlükçüler Birliği ilk genel kurul toplantısı bilindiği gibi 17 Mart 2019 Pazar günü saat 12:00’de Ankara’da, Sağlık Bakanlığı binasında gerçekleştirilecek.

Süreç içinde 2 kişinin vefat etmesiyle sayıları şu anda toplam 118 delege olan optisyen ve gözlükçü meslektaşlarımız, genel kurul toplantısında bir araya gelerek, meslek odamızın başkan ve yönetim kurulunu oluşturacaklar.

Genel kurul toplantısına az bir zamanın kaldığı bugünlerde gelen duyumlar üzerine bazı tespitlerin altını çizmek isterim.

*-*

Bazı dernek yöneticileri, sırf başkanlık koltuğuna oturabilmek adına, Ankara’da yapılacak olan genel kurul toplantısına gitmeye hazırlanan 118 delegenin otel, ulaşım ve buna benzer masrafları için sponsor arayışına girişmişler.

Bilin bakalım bu işe destek veren sponsor firma hangisi?

Cevabını hemen vereyim: Bugüne kadar aynı dernekle el ele birçok etkinlikte yer alan yabancı sermayeli bir kontak lens tedarikçisi…

Ve bu firma her ne hikmetse, 2018’in 1 Haziran Gözlükçüler ve Optisyenler Günü’nde de, 15-20 kişilik mini bir grupla Anıtkabir ziyareti yapan dernek yöneticileri ile kol kola idi.

*-*

Sektörümüzü kimlerin, nasıl şekillendirmeye çalıştığını ve kimlerin hangi amaçla oda başkanlığı mevkisini istediğini inceleyip görmek lazım.

Örneğin geçmişteki dernek seçimlerini incelediğinizde hatırlayacaksınız; gözlükçülerin oyları ile seçilen başkanın bir gece operasyonu ile azledilip yerine geçilmesi gibi olaylar yaşanmıştı, bunları unutmamak lazım.

Yine gözden kaçırmamamız gereken bir diğer nokta da; Sivil Toplum Kuruluşu olan derneği ticarethaneye dönüştüren zihniyetlerin varlığının oda oluşumunda getirebileceği zararlara karşı uyanık olmamızdır.

Hepimizin azami derecede dikkatli olması gereken günler yaklaşıyor. Yanlışı sonradan düzeltmek zor olur. Bugün önümüzdeki resme çok uyanık bir şekilde, belli görüş ve ideallerimizden tavizde bulunmayacak şekilde bakmalıyız.

118 delegenin tam bağımsız olarak sektörümüzü şekillendirmesini temenni ederim.

H. Erol Harbi
Opak Lens Yönetim Kurulu Başkanı


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.