Avrupa’nın en ileri teknolojisine sahip gözlük camı üretim tesisi

Türkiye'nin değil aynı zamanda Avrupa'nın en ileri gözlük camı üretim teknolojisine sahip tesisi Tuzla'da...

Avrupa’nın en ileri teknolojisine sahip gözlük camı üretim tesisi
27 Haziran 2014 Cuma 06:32

 

2005 yılında Altra Optik bünyesinde İstanbul Kartal'da Avrupa'nın 2. büyük optik laboratuvarını kuran Shamir Group, dünyanın en ileri gözlük camı üretim teknolojisini Türkiye'ye taşıdı. Altra Optik, uzun süredir yürüttüğü çalışmalarını tamamlayarak %100 dijital üretime geçtiği Türkiye'nin en modern ve ileri teklonojisine sahip gözlük camı üretim laboratuvarının kuruluş çalışmalarını tamamladı. Kartal'da faaliyet gösteren Altra Optik Türkiye üretim faaliyetlerini İstanbul Tuzla Organize Sanayi Bölgesi'nde (İTOSB) yer alan yeni tesisine taşıyor.

Alanlarında uzman yönetim ve üretim kadrosuyla 9 yılı aşkın süredir Kartal'da faaliyet gösteren Altra Optik Türkiye, Temmuz 2014 itibariyle oluşturduğu ve test üretimlerini başarı ile tamamladığı yeni optik laboratuvarında tam üretime geçmiş olacak.

 

Altra Optik, Türkiye'de üretilen ve sektöre yeni bakış açıları getiren cam tasarımları ve progressive ürün aileleri ile yine sektöre öncü olmaya devam edecek. Progressive ( uzak yakın bir arada ) ürünlerde Shamir Autograph III™, Shamir Autograph Intouch™, Shamir Autograph FreeFrame™, Shamir Autograph Plus™; hem progressive hem de tek odaklı camlarda yüksek bombeli ve modern çerçevelere uyum sağlayabilen Shamir Attitude III™ ve Shamir Golf ™, çocuk camları Shamir Cool™, çizgisiz bifokal cam Shamir Duo™ ve daha pek çok rakipsiz tasarımı ile Altra Optik dünyadaki teknoloji liderliğini sürdürecek.

 

İstanbul Tuzla'da kurulan modern optik laboratuvarı ile tasarım ve üretim teknolojileri konusundaki liderliklerini taçlandırdıklarını belirten Altra Optik Genel Müdürü Ekim Somer "2014 yılında Türkiye gözlük camı üretim sektöründe yepyeni bir dönem başlıyor." dedi. Temmuz ayı ile birlikte Altra Optik olarak yeni bir döneme başlayacaklarını belirten Ekim Somer, "Türkiye'deki 10. Yılımızı modern ve en ileri teknolojiye sahip optik laboratuvarımızı kurmanın haklı guruyla kutlayacağız. Asıl gurumuz ise, gözlük camı kullanıcılarına dünyanın en gelişmiş teknolojsii ile üretilen gözlük camlarını sunabilmemizdir." diye konuştu.

 

 

Altra Optik Türkiye'nin kurulduğu günden bu yana her yıl ortalama % 20 büyüdüğünü vurgulayan Genel Müdür Ekim Somer, her zaman en iyiyi en uygun şekilde Türk halkına sunmayı amaçladıklarını ifade etti. Somer, Altra Optik Türkiye olarak hedeflerini şu sözlerle özetledi: "Yeni tesisimizde, yeni ve eşsiz ürün tasarımlarımız ve geliştirilmiş üretim yeteneklerimiz ile Türk optik sektöründe yapılamayanı yapmaya devam edeceğiz."

 

Kaynak : teknolojigundem.com


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.