Ankaralı taksiciden sıra dışı hizmet

Ankaralı Turgut'tan sonra Ankaralı Necdet...

Ankaralı taksiciden sıra dışı hizmet
15 Mayıs 2014 Perşembe 14:42

 

Şehirdeki 7 bin 701 meslektaşı içinde alışılmışın dışında hizmetleriyle dikkat çeken taksici Necdet Erkan, müşterilerine kolonya ve şeker ikram ediyor, balon ve gözlük hediye ettiği çocukların sevgisini kazanıyor. Erkan "Kendi kendime 'Böyle bir taksicilik yok. Bir şeyler yapmamız lazım' dedim. Misafir uğurlar gibi müşteri memnuniyeti sağlıyorum" diyor.

 

Ankara'da 7 bin 701 meslektaşı içinde sıra dışılığıyla dikkatleri çeken taksi şoförü 62 yaşındaki Necdet Erkan, "misafir" dediği müşterilerini çiçekle karşılıyor. Kolonya ve şeker ikram ettiği yolcuların çocuklarına balon ve gözlük hediye ederek aracına aldığı müşterilerin memnuniyetini kazanıyor.Yolcularının duygu ve düşüncelerini aracına koyduğu hatıra defterinde toplayan Erkan, bunları kitap haline dönüştürmek istiyor.

 

43 yıldır yaptığı zorlu taksicilik mesleğini çok sevdiğini ve bu nedenle işinin kendisine hiç zor gelmediğini söleyen Erkan, işini sevdikten sonra her şeyin güzel olduğunu dile getirdi.

 

"Yolcularıma 'müşteri' değil, 'misafir' diyorum"Taksisine binen insanlara "misafir" dediğini belirten Erkan, "Herkese şeker ve kolonya, çocuklara gözlük, balon, su tabancası hepsini veririm. Hedefim müşteri memnuniyetini sağlamak. Evinizden misafir uğurluyorsunuz, çocukları sevindiriyorsunuz. Evvelden bu geleneğimiz vardı. Bunlar olması gereken bir şey" diye konuştu.

 

Erkan, çevresinde böyle bir şeyin olmadığını vurgulayarak, "Kendi kendime 'böyle bir taksicilik yok. Bir şeyler yapmamız lazım' dedim. Bir güzellik olsun diye arabaya çiçek koydum, gözlük koydum, şeker ve kolonya ekledim, misafir uğurlar gibi müşteri memnuniyeti sağlıyorum" ifadesini kullandı.Müşterilerinden çok güzel tepkiler aldığını dile getiren Erkan, şunları söyledi: "Böyle bir şeyin Türkiye'de olmadığını söylüyorlar. 'Dünyada böyle bir şey yok, nereden aklınıza geldi' diyorlar. 'Evinizde misafir ağırlamak, müşteri memnuniyeti' diyorum. Yabancı müşteriler 'mükemmel, mükemmel, çok güzel' şeklinde memnuniyetlerini dile getiriyor. Yakın bir zamanda bir beyefendi bindi. 'Bu, taksi mi?' dedi. 'Taksi efendim' dedim. 'Nasıl bir taksi bu? Bu gözlükler ne? dedi. 'Taksiye binen çocuklara hediye veriyorum' dedim. 'Kartınız var mı?' dedi. Zarfın içinde bir kart verdim. Buna da çok şaşırdı, gülümsedi. 'Neden gülümsediniz, güzel olmamış mı?' dedim. 'Çok güzel bir şey yapmışsınız. Ben, dış ülkelerde ders veriyorum, böyle bir şey görmedim, asıl benim ders almaya ihtiyacım varmış, ondan güldüm, bundan sonra nerede ders verirsem sizi anlatacağım, sizi tebrik ediyorum' dedi. Herkesten duyuyorum ben bunu."

 

 "Müşterilerim arttı"

 

Hizmetin beğenilmesi üzerine taksisine hatıra defteri koymaya karar verdiğini anlatan Erkan, yazılanları kitap haline getirmek istediğini söyledi. Erkan, ailesi ve akrabalarından olumlu tepkiler aldığını ifade ederek, "Akrabalarımdan kimisi 'olur', kimisi 'olmaz, niye koydun' diyenler oldu. Eşim de güzel karşıladı. Torunum 'Dede, seninle gurur duyuyorum, seni tüm arkadaşlarıma anlatıyorum' dedi. Arkadaşları da 'dedenin taksisine bindik' diyorlarmış. Bu, güzel bir şey."

 

Taksiyi bu şekilde süsledikten sonra müşterilerilerinin artmaya başladığını anlatan Erkan, "İstanbul'dan arayan müşterilerim var. Havaalanına gideceğim, şu saatte beni karşıla' diyenler oluyor. İşlerim güzel oldu" ifadesini kullandı. Çocukları mutlu etmenin kendisini gururlandırdığını ifade eden Erkan, bu işin maliyetini asla düşünmediğini kaydetti. Erkan, Ankara'da 7 bin 701 taksicinin bulunduğunu belirterek, bazı arkadaşlarının kendisine tepki gösterdiğini ifade etti.Meslektaşlarının "ne gerek var?" diyerek kendisini eleştirdiğini dile getiren Erkan, "Bazısı da 'çok güzel yapmışsın' diyor, Beni görünce korna çalar, selam verirler. Maliyetli buldukları için yapmıyorlar. Bizim kazancımız hakikaten az. Benim yaptığıma bakmayın. Müşteri memnuniyetini, insanları seven bir kişiyim. Bizim meslektaşlarımız da muhakkak seviyordur ama bu da benim kendi insiyatifim" dedi.

 

Kaynak : hurriyet.com.tr


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.