Ambulans için geçenlere ceza uygulanmıyor!

Ambulansa yol vermek için kırmızı ışıkta geçenlere teşekkür.

Ambulans için geçenlere ceza uygulanmıyor!
15 Ekim 2014 Çarşamba 06:48


Elektronik Denetim Sistemiyle (EDS) ambulansa yol vermek için kırmızı ışıkta geçtiği tespit edilen sürücülere teşekkür mektubu gönderildi.

 

Edirne Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil Denetleme Şube Müdürü Fahrettin Soydan, Londra Asfaltı Caddesi'ndeki ışıklarda faaliyet gösteren EDS'nin tanıtımı dolayısıyla yaptığı açıklamada, EDS'nin aynı zamanda kırmızı ışık ihlal sistemi anlamına geldiğini söyledi.

 

Kentin değişik noktalarına EDS'lerin bulunduğunu aktaran Soydan, şöyle konuştu:

 

"KIRMIZI IŞIKTA AMBULANS İÇİN GEÇENLERE CEZA UYGULANMIYOR"

 

"Bu ışık sistemlerimizde, kırmızı ışıkta geçiş üstünlüğüne sahip itfaiye, ambulans ve polis araçlarına yol veren diğer sürücülere herhangi bir cezai işlem uygulanmamaktadır. Ambulansa yol verirken kırmızı ışıkta geçen sürücülerin endişe etmemesi gerekiyor. Görüntülerimiz görevli personelimiz tarafından tek tek takip ediliyor."

 

Soydan, ambulansa yol veren sürücülere ceza makbuzu yerine teşekkür mektubu gönderdiklerini vurguladı. Sürücü Ertuğrul Bayram da kırmızı ışıkta ambulans ya da acil bir durumu olan sürücülere her zaman yol verdiğini, insan hayatının her şeyden önemli olduğunu aktardı.

 

Edirne'de 9 ayda 2 bin 500 kişinin, ambulanslara yol vermek için kırmızı ışıkta geçtiği ve bu sürücülere ceza yazılmadığı bildirildi.

 

Kaynak: hurriyet.com.tr


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.