Alcon Patentle İlgili Anlaşmazlığı Çözmek İçin J&J’ye 199 Milyon Dolar Ödeyecek

Alcon, Lazer Göz Cerrahisi Cihazı Patentleriyle İlgili Anlaşmazlığı Çözmek İçin J&J’ye 199 Milyon Dolar Ödeyecek

Alcon Patentle İlgili Anlaşmazlığı Çözmek İçin J&J’ye 199 Milyon Dolar Ödeyecek
15 Şubat 2023 Çarşamba 12:06

Alcon, Lazer Göz Cerrahisi Cihazı Patentleriyle İlgili Anlaşmazlığı Çözmek İçin J&J’ye 199 Milyon Dolar Ödeyecek

Alcon, lazer destekli katarakt cerrahisi cihazlarıyla ilgili bir anlaşmazlığı çözmek için Johnson & Johnson’a 199 milyon dolar ödemeyi kabul etti.

J&J, 2020’de Alcon’u LenSx Lazer Sistemini satarak 12 ABD patentini ihlal etmekle suçladı. J&J daha sonra davayı telif hakkı ihlali iddialarını kapsayacak şekilde genişletti ve paralel olarak Avrupa’da Alcon’a bir itiraz daha başlattı.

Bu ay başlayacak bir dava ile Alcon, J&J’nin tazminat uzmanının şirketin borçlu olabileceğini iddia ettiği 3,1 milyar dolardan çok daha az bir tutarla davayı çözmek için bir anlaşmaya vardı.

J&J’nin davası, Alcon’un patentleri ihlal ettiğini iddia etmekten, şirketi kendi iFS Lazer göz ameliyatı cihazının kaynak kodunun elektronik kopyalarını çalmakla suçlamaya kadar genişledi. J&J’ye göre , Alcon “bu kodun en az 26.000 satırını toptan LenSx bilgisayar programına dahil etti.

Alcon, ise karşı savunmaya geçerek “tüm bu davaları şiddetle savunacağını” söyleyerek  J&J’ye karşı kendi patent ihlali ve geçersizlik iddialarıyla karşılık verdi. Şimdi ise, şirketler bekleyen tüm yasal işlemleri çözmek için bir anlaşmaya vardılar.

“Bu konunun çözümünün bir parçası olarak, taraflar belirli fikri mülkiyetin çapraz lisanslarını ve diğer karşılıklı olarak kabul edilen sözleşmeleri ve izinleri değiş tokuş ettiler ve Alcon, J&J Surgical Vision, Inc.’e tek seferlik 199 milyon ABD Doları tutarında bir ödeme yapacak. Alcon tarafından yapılan açılama ile “bu haklar ve bu konuyla ilgili dünya çapında çeşitli fikri mülkiyet anlaşmazlıklarını çözmek için, ”bu ödemenin yapılacağı bildirildi.

Davanın tazminat uzmanı, J&J’nin Alcon’un göz içi lens satışından elde ettiği kârı “dağıtma” hakkına sahip olduğu sonucuna vardı. Alcon, 2011’den 2021’e kadar bir LenSx’e sahip olan veya kiralayan doktorlara 3,1 milyar dolarlık lens sattı.

Kaynak: www.medtechdive.com


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.