Akıllı Telefon Gözünüze İyi Gelecek!

Akıllı telefon gözünüze iyi bakıyor sloganının arkasında bu telefonun da bir parçası olduğu VR gözlükle yapılabilen göz tansiyon ölçümü yatıyor.

Akıllı Telefon Gözünüze İyi Gelecek!
23 Ekim 2016 Pazar 15:00

Akıllı telefonlar sağlığımızı bizden çok düşünür oldular, kalp atışımızı ölçüyorlar; adımlarımızı sayıyorlar; şimdi de göz tansiyonumuzu ölçecekler. Cambridge Consultants’ın geliştirdiği View marka VR gözlük glokom yani karasu ya da göz tansiyonu da denilen hastalık için göz taraması yapabiliyor. Göz doktoruna her gidişinizde bu ölçüm yapılıyor ama evinizden böyle bir taramayı yapabilmek bu hastalığı erken teşhis edebilmek demek. Sadece 26 dolar fiyat etiketi olacağı söylenen bu cihaz hem en ucuz VR hem de bu hastalığın erken teşhisi için çok akıllıca bir çözüm.


Kaynak : silikonvadisi.tv


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.