Akıllı Gözlükler Telefonun Yerini Alacak!

Akıllı gözlüklere yapılan yatırımlar ve geliştirmeler son dönemde hızla artıyor.

Akıllı Gözlükler Telefonun Yerini Alacak!
16 Şubat 2020 Pazar 14:59

Yakın Gelecekte Akıllı Telefonların Yerini Akıllı Gözlükler Alabilir

Teknolojinin hayatımıza hızlı girdiği 2000 yıllarında, önce karşımıza bilgisayarlar daha sonra sırasıyla akıllı telefonlar ve tabletler piyasaya çıktı.

O dönemlerde teknolojinin bu kadar hızlı ilerleyebileceğini hemen hemen kimse tahmin etmemekteydi. Özellikle akıllı telefonların hayatımıza girmesiyle günümüzde birçok kişi işlerini bu cihazlardan yapmaktadır.

Teknoloji şirketleri gerek eğlence gerek ise işe özel çıkardığı akıllı telefonları ile kullanıcıların dikkatini çekmeyi başardılar.

Son birkaç yıldır akıllı telefon piyasası korkunç düzey artışa geçtiği bilinmektedir. Fakat teknoloji devleri yüksek kazançları ve yüksek teknolojilerine rağmen yeniliklerden vazgeçmediği, sürekli bir araştırma içerisinde oldukları bilinmektedir.

Bu araştırmaların neticesinde geçtiğimiz yıllarda piyasaya yavaş yavaş sürülen akıllı gözlükler bunun en net örneği olarak görülmektedir. Akıllı gözlüklere yapılan yatırımlar ve geliştirmelerin son dönemde hızla arttığı bir gerçektir.

Birçok firma son dönemde arka arkaya yeni akıllı gözlüklerini tanıtmaya başladı. Fakat piyasaya çıkan akıllı gözlükler ergonomik olmaması ve nispeten sıradan gözlüklere göre ağır olması sebebiyle birçok kişi tarafından pek tercih edilmedi. Haydi şimdi gelin birlikte akıllı gözlük teknolojisinin geldiği son noktayı yakından bakalım.

Her ne kadar beyaz eşya ağırlıklı bir firmada olsa Bosch firması oldukça yüksek teknolojiye sahip firmaların başında gelmektedir. Yakın gelecekte akıllı telefonların yerine geçmesi beklenen akıllı gözlükler ile ilgili ciddi bir çalışma yaptıkları ortaya çıkmıştı.

Yaptıkları bu çalışmaları, geçtiğimiz dönemlerde çıkan akıllı gözlükleri baz alarak yaptıklarını açıkladılar. Firma piyasaya şimdiye kadar çıkmış akıllı gözlüklerin, kişiler üzerinde ne tür rahatsızlıklar verdiği araştırmasını tamamladı. Firma bu araştırmalar neticesinde gün boyu sorunsuz şekilde kullanılabilecek Bosch Light Drive isimli gözlüğünü açıkladı.

Firma bu gözlüğün gün boyu sorunsuz kullanabileceğini açıkladı. Akıllı gözlüğünü diğer gözlükler bas alındığında daha hafif olduğu görülüyor. Firmanın bu akıllı gözlüğü sayesinde kişiler, gözlük ile birlikte navigasyon uygulamasını kullanabilecek. Aynı zamanda arama yapıp, aramalara cevap verebilecek.

Gözlük içerisinde takvim ve alarm gibi diğer uygulamalarda mevcut. Yakın Zamanda piyasaya çıkacak gözlüğün ilerisi için büyük adım olduğu görülüyor.

Facebook firmasının önde gelen isimlerinden biri olan Michael Abrash yaptığı bir açıklamada yakın gelecekte akıllı telefonların yerini ilerleyen yıllarda akıllı gözlüklerin alabileceğini söyledi.

Şu an için birtakım eksiklerinin olduğunu öne süren Michael, pil ve hard disk üzerinde çalışmaların yapıldığını açıkladı.

Alper Şenlier

Kaynak: https://idoctor.com.tr


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.