8 ve 4 yaşındaki kardeşler sağlıklarına kavuştu.

Katarakt olan kardeşler sağlıklarına kavuştu...

8 ve 4 yaşındaki kardeşler sağlıklarına kavuştu.
08 Ekim 2014 Çarşamba 09:19

 

İZMİR'de, iki gözlerinde de katarakt bulunan 8 yaşındaki Fatih Ertaş ve 4 yaşındaki Elif Ertaş kardeşler, Özel Atagöz Göz Hastalıkları Dal Merkezi'nde Prof. Dr. Safiye Yılmaz'ın yaptığı operasyonla sağlıklarına kavuştu.

İZMİR'de, iki gözlerinde de katarakt bulunan 8 yaşındaki Fatih Ertaş ve 4 yaşındaki Elif Ertaş kardeşler, Özel Atagöz Göz Hastalıkları Dal Merkezi'nde Prof. Dr. Safiye Yılmaz'ın yaptığı operasyonla sağlıklarına kavuştu.

 

Ailesinin, gözlerinde görme kaybı olduğu düşüncesiyle Özel Atagöz Göz Hastalıkları Dal Merkezi'ne getirdiği Fatih Ertaş ve Elif Ertaş kardeşlerin yapılan muayenelerinde, her 2 gözde katarakt ve görme kaybı tespit edildi. Ertaş kardeşler, Prof.Dr. Safiye Yılmaz'ın yaptığı operasyonla sağlıklarına kavuştu. Operasyonla ilgili bilgi veren Prof.Dr. Safiye Yılmaz, şöyle dedi:

"Elif ve Fatih kardeşlerin ailesi çocuklarını görme kaybı düşüncesiyle bize getirdiler. Yaptığımız muayene ve tetkikler sonucu her iki çocuğun gözlerinde katarakt ve görme kaybı tespit ettik. Fatih Ertaş'ın gözlerinde yüzde 90 görme kaybı vardı. Elif Ertaş'ta ise yaşı küçük olduğu için tam olarak görme kaybını tespit edemedik. Fakat gösterdiğimiz cisimleri görmekte zorlandı."

 

Çocukların gözlerinde ne zaman katarakt oluştuğunu tam olarak bilemediklerini belirten Prof.Dr. Yılmaz, şöyle devam etti:


"Çocuklarda görülen bu tür kataraktlar genelde doğuştan oluyor. Görme kaybı oluştuğu için bu dönemde mutlaka katarakt tedavisinin yapılması gerekiyor. Eğer tedavi edilmezse çocuklarda ileriye dönük göz tembelliği gelişme riski var. Katarakt ameliyatlarında kataraktlı lensi temizledikten sonra yerine bir lens koymak gerekiyor. Bu yaştaki çocuklarda görsel sistemin gelişimi çok önemli. Hem uzak hem yakının bir arada olacağı lensler oldukça başarıyla kullanılabiliyor. Fatih'in aynı zamanda astigmatı olduğu için hem uzak, hem yakın hemde astigmatlı lens taktık. Torik multifokal dediğimiz teknolojik lensler var. Bu lensler genelde yetişkinlerde kullanılan lensler. Yapılan çalışmalarla çocuklarda da kullanımı yüz güldürüyor. Fatih'in astigmatı yüksek olduğu için sadece uzak yakın lensi takmamız yeterli olmayacaktı. Bunun için hepsini kapsayan teknolojik bir lens kullandık. Çocuklarımızın gözleri şu anda gayet iyi. Henüz ameliyatımız çok yeni olmasına rağmen görmeleri sağlığına kavuştu."

 

Kaynak: www.haber3.com


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.