76. yıl dönümünde tüm yurtta özlemle anılacak!

Bugün ulu önder Mustafa Kemal Atatürk'ün ölümünün 76. yıldönümü.

76. yıl dönümünde tüm yurtta özlemle anılacak!
10 Kasım 2014 Pazartesi 07:06

Atatürk tüm yurtta düzenlenecek törenlerle anılacak.

 

'ASALETİNİ ÖZLEDİK'


Türk Silahlı Kuvvetlerince, 10 Kasım Atatürk'ü Anma Günü dolayısıyla afiş hazırlandı.

Genelkurmay Başkanlığının internet sitesinden yapılan açıklamada, hazırlanan 4 farklı afişe yer verildi.

"Asaletini, zarafetini, bilgeliğini...Seni özledik", "Mustafa Kemal sizsiniz, hepinizsiniz" ve "Bizimle bizde yaşıyorsun" ifadelerinin kullanıldığı afişlerde, Anıtkabir'i ziyaret eden vatandaşların fotoğrafları da yer aldı. Bir afişte ise Anıtkabir'de gönüllüler tarafından oluşturulan Atatürk portresi ve imzası kullanıldı.

 

ANITKABİR'DE BİR İLK


Ulu önder, 10 Kasım Pazartesi günü tüm yurtta düzenlenecek etkinliklerle anılacak. İlk tören, Anıtkabir'de gerçekleştirilecek. Devlet erkanı Aslanlı Yol'dan yürüdükten sonra, Ata'nın huzuruna çıkacak.

Anma etkinliklerinde bir ilk de gerçekleşecek. Devlet töreni kapsamında Türk yıldızları ve Solotürk, Anıtkabir üzerinde ilk defa uçuş gerçekleştirecek. Türk yıldızları uçuş sırasında Anıtkabir üzerinde kalp çizicek.


 


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.