30 Ağustos Zafer Bayramı kutlu olsun!

Ülkemize bağımsızlığı kazandıran Mustafa Kemal Atatürk ile silah arkadaşlarını rahmet ve şükranla anıyor, milletimizin Zafer Bayramını kutluyoruz.

30 Ağustos Zafer Bayramı kutlu olsun!
30 Ağustos 2014 Cumartesi 05:07

 

Zafer Bayramı, 1922 yılında 26 Ağustos'ta başlayıp, 30 Ağustos'ta Dumlupınar'da Mustafa Kemal'in başkumandanlığında zaferle sonuçlanan Başkomutanlık Meydan Muharebesi'ni anmak için kutlanan bayramdır. İşgal birliklerinin ülke sınırlarını terk etmesi daha sonra gerçekleşse de, 30 Ağustos sembolik olarak ülke topraklarının geri alındığı günü temsil eder.


Zafer Bayramı, ilk defa 30 Ağustos 1923 günü Afyonkarahisar, Denizli, Kahramanmaraş, Ankara ve İzmir'de kutlanmıştır. Resmî olarak Zafer Bayramı ilân edilmesi 1935 yılının Mayıs ayında olmuştur. Zafer Bayramı, tüm yurtta törenlerle kutlanır. Devlet erkânı ve birçok vatandaş, Ankara'da Anıtkabir'i, diğer illerde de anıt ve şehitlikleri ziyaret edip, Mustafa Kemal Atatürk'e, silâh arkadaşlarına ve komutasında savaşmış askerlere şükranlarını sunar.

Biz de Optik Gazete olarak, milletimizin Zafer Bayramını kutluyor, başta Atatürk olmak üzere tüm şehit ve gazilerimize minnetlerimizi sunuyoruz.

"Sağlıklı bir Türkiye bizim için zaferdir"
30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla Sağlık Bakanı Dr. Mehmet Müezzinoğlu da bir tebrik mesajı yayınladı.

Müezzinoğlu'nun mesajı şu şekilde:
"30 Ağustos Zafer Bayramı ile bize bu güzel ülkeyi bırakan başta Atatürk'ümüz, silah arkadaşları, şehitlerimiz ve gazilerimiz olmak üzere tüm büyüklerimize şükranlarımızı sunarız.
Biz de Türkiye Cumhuriyeti Sağlık Bakanlığı olarak, halkımıza şifa getirmek, sağlıklı nesiller yetiştirmek ve ülkemizi sağlık alanında en gelişmiş ülke yapmak için canla başla çalışıyoruz.
Zaferlerle dolu nice bayramlar dileriz."

 

Başkan da Zafer Bayramını kutladı
Gözlükçüler ve Optisyenler Konfederasyonu Genel Başkanı Turgut Vardi de 30 Ağustos Zafer Bayramı tebrik mesajı yayınladı. 

"30 Ağustos, Anadolu’nun kendi talihini döndürdüğü ve kendi tarihini Allah’ın izni ile kendi eliyle yazacak kudret ve iradeyi sergilediği gündür.

İrade ve kararlılığını can pahasına göstermiş, kudret ve kabiliyetlerini tarihin akışını değiştirerek ispatlamış ve tarihin omuzlarına yüklediği sorumluluğun gereklerini lâyıkıyla yapmış bir milletin evlâtları olarak, o ruh halinin ve düşünce iklimin mirasçılarıyız ve her tarihi imtihanı başarıyla verecek, irade, kararlılık, kabiliyet ve kudrete dün olduğu gibi bugün de sahibiz.

Bu zafer inancından, sektörümüz de kendine düşeni almıştır.
Herkesle rekabet edebileceğimizi gösterdiğimiz bu sektörde, daha kaliteli ve daha iyi bir sağlık hizmeti vermenin özgüveniyle, adımlarımızı dünya pazarlarında daha güçlü atıyoruz.
Kimse ile rekabette geri adım atmadan meslektaşlarımıza refah yolculuğunda mevzi kazandırabilmek, istiklal ve istikbalimizi iktisadi başarılarla tahkim edebilmek için samimi bir gayret gösteriyoruz. Bu gayretimiz de ilham kaynağımız milletimizin tarihin akışına yön veren sayısız imtihanda sergilediği irade, kararlılık, kudret ve kabiliyettir.

Bu duygu ve düşüncelerle, 30 Ağustos 1922’de tarihin imtihan meydanına çıkarak bize bu zaferi armağan eden Başkumandan Mustafa Kemal Atatürk’ü, silah arkadaşlarını, bir kez daha rahmet ve minnetle anıyoruz."

 

 


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.